Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

“A munkáltató egyetlen munkavállalót sem kötelezhet oltásra” (DOKUMENTUM)

A romániai oltási kampány viták, kétértelműségek hullámát váltotta ki és komoly vádakat vetett fel az állami intézmények ellen (ami jogosan történik egy olyan országban, ahol sarlóval és kalapáccsal hozzák a törvényt).

Az egyik legforróbb téma, amelyet más országokban nyilvánosan, Romániában csak az utcasarkon tárgyalnak, az a lehetőség, hogy a munkavállalókat oltásra kényszerítsék annak érdekében, hogy fizikailag visszatérhessenek a munkába. Hogyan tudnák például az éttermek “beoltani a teljes személyzetet”, ahogy Cîțu miniszterelnök mondja, tekintettel arra, hogy az oltás nem kötelező?

Az ígéretes kezdetű, nagyszabású oltási kampány jelenleg leállt azon egyszerű tény miatt, hogy senki sem tudta pontosan, hogyan lehet az embereket ösztönözni az önkéntes oltásra, ráadásul a kampányt koordináló intézmények kommunista módon próbálták meg kihasználni az emberek munkakedvét arra, hogy akaratuk ellenére beoltassák magukat.

Hiába próbálják egyesek kihúzni ezt az országot a mocsárból, míg mások annál inkább beledöngölik, bátorítva a diszkriminációt egy oltás alapján, aminek a megmentésünk volt a célja, nem pedig két osztályba sorolni minket: Oltottak és Oltatlanok.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük