Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A PSD-PNL-RMDSZ koalíció által javasolt Nicolae Ciucă tábornokot nevezte ki miniszterelnökké Klaus Iohannis államfő

 

Klaus Iohannis államfő ismét Nicolae Ciucă tábornokot nevezte ki miniszterelnöknek. A PSD, PNL, RMDSZ és a nemzeti kisebbségek koalíciója javasolta személyét.

Az államfő hétfőn, 14 órakor a parlamenti pártokkal folytatott egyeztetést követően nyilatkozott arról, hogy Nicolae Ciucă lett az új miniszterelnök.

„Befejeződött az a konzultációs ülés, amelyet a parlamenti pártokkal hívtam össze. Megállapítottam, hogy a román parlamentben szilárd többség alakult ki, amelynek része a PNL, a PSD, az RMDSZ és a nemzeti kisebbségek csoportja. Ennek a többségnek a képviselői össze akartak jönni egyeztetésre, ezt el is fogadtuk, és ebben a formában megbeszélést folytattunk, amit nagyon jónak tartok. Ez a többség javasolta nekem a miniszterelnöki nevet, ezt a javaslatot elfogadtam. Következésképpen Nicolae Ciucă urat jelölöm ki, hogy alakítson kormánycsapatot, és jelenjen meg a román parlament előtt a bizalmi szavazáson” – mondta Klaus Iohannis államfő.

Nicolae Ciucă pedig a következőket mondta: „Az elmúlt napokban a többi párttal együtt dolgoztunk azon, hogy kormányprogramot tudjunk összehozni, és szilárd koalíciót alkossunk a Parlamentben, hogy egy olyan kormányt tudjunk biztosítani, amely gyakorlatilag az ország stabilitását biztosítja.”
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.