Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Múzeumok Éjszakája

A Francia Művelődési és Kommunikációs Minisztérium kezdeményezésére létrejött, jelenleg az Európai Tanács, az UNESCO és a Múzeumok Nemzetközi Tanácsának védnökségét élvező Múzeumok Éjszakája nevű, Európa szerte sikernek örvendő esemény elérkezett a XIII. kiadásához. 30 európai ország ezernyi múzeuma és kulturális intézménye, idén több mint 3000, tart nyitva ugyanazon az éjszakán, május 20-án. Több millió európai családjától, barátaitól kísérve ünnepli a kultúrát ezen az éjszakán.

Romániában a Network of European Museum pán-európai múzeumi hálózat vezetőségi tagja, a Romániai Múzeumok Országos Hálózata az esemény szervezője.

Csíkszeredában a Felső Maros és Olt Múzeum második alkalommal rendezi meg a Múzeumok Éjszakáját, amelynek keretében a közönség egy hagyományos lakásbelső állandó kiállítását, illetve kelet Erdély dák várairól összeállított vándorkiállítást, továbbá dokumentumfilmeket tekinthet meg 18:00-21:00 óra között.

A fiatalabb látogatókat, de nem csak, a kiállítás tematikájához kapcsolódó interaktív játékokkal, kreatív műhelyekkel várják 18:00- 22:00 óra között.

Kedvező időjárás esetén a filmvetítésekre a múzeum udvarán kerül sor 20:00- 22:00 óra között.

Részletes programismertetőért látogassák meg honlapunkat www.mncr.ro vagy Facebook oldalunkat.

Ha nem tartózkodnak a közelünkben, látogassanak el az ország más múzeumaiba, amelyek a hét végén ünneplik a Múzeumok Éjszakáját és gazdag kulturális kínálattal várják a látogatókat. A kínálat megtekinthető a http://www.noapteamuzeelor.ro linken.

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.