Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Azt gondoltuk, hogy azok a politikusok, akik Magyarországról érkeznek zarándoklatra Hargita megyébe, ezt hitből teszik

 

Bár sok prioritás, szükséglet és nagyon kevés pénz van Hargita megyében, a megyei tanács a zarándoklatok szervezésével foglalkozik, amelyek a gyanú szerint inkább politikai, mint vallási jellegűek.

Mindannyian tudjuk, hogy Magyarországon választások jönnek, és Orbánt nagyon érdeklik a hargitaiak szavazatai, mint ahogy a legutóbbi választásokkor is érdekelte, amikor felmerült a gyanú, hogy egyes romániai magyarok még pénzt is kaptak a szavazatukért, de ez egy másik téma.

Beszéltünk Hargita Megye Tanácsának elnökével, Borboly Csaba úrral, aki elmagyarázta nekünk, hogy ennek a zarándoklatnak a célja a Hargita megyei turizmus kölcsönösségi alapon történő fejlesztése. Tiszteletben tartjuk Borboly Csaba úr véleményét, de nehéz elhinni, hogy a magyar szomszédok csak azért jönnek Csíksomlyóra, mert a Hargita Megyei Tanács tagjai a budapesti eucharisztikus kongresszuson voltak.

Nem ez az első alkalom, hogy pénzt költenek el így, és javasoljuk, hogy olvassák el az atlatszo.ro oldalt, ahonnan a mellékelt táblázat is származik. A Hargita Megye Tanácsa által Magyarországra irányuló utazásokra most kiutalt összegek forrását nem közöljük önökkel, mert úgy tűnik, hogy a megyei tanács honlapján biztonsági kérdésről van szó, és nem szeretnénk kockázatoknak kitenni Önt. Csak annyit árulunk el, hogy százezreket különítettek el, pontosabban 23.400 lejt, plusz további 170.000 lejes összeget, amely számunkra nem világos, hogy tartalmazza-e az első összeget.

Azt, hogy Hargita megyében a kórházak betegeinek vagy az iskolák tanulóinak pénzigénye nagyobb, mint a zarándoklatokra, nem kell elmondanunk, mert mindenki tudja. Ami nagyon komolynak tűnik nekünk, az a kölcsönösség, amelyről Borboly Csaba úr beszélt.

Az elmondottakból és a pénzkiutalások indoklásából látjuk, hogy a Hargita megyeiek Magyarországra mennek, a magyarok pedig a Hargita megyei vallási eseményekre. Ez az egyik legcsúnyább dolog. Azt hittük, hogy azok a politikusok, akik Magyarországról érkeznek zarándoklatra Hargita megyébe, ezt hitből teszik, nem cserébe a Hargita megyei politikusok magyarországi látogatásáért. Ha a Hargita megyei politikusok nem mennek Magyarországra, akkor a magyarországi politikusok nem lesznek ilyen hívők jövőre, és nem jönnek Csíksomlyóra?
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük