Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Medvéket zavartak el a csendőrök

 

Az utóbbi 24 órában 4 bejelentés érkezett a Hargita megyei csendőrfelügyelőséghez a 112-es egységes segélyhívó számon medvék jelenléte miatt Nagykadácson, Csíkszentléleken és Tusnádon. Két medvét kergettek el.

„Az első bejelentés szerint, amelyik május 27-én, csütörtökön érkezett 7:43-kor, medve volt egy nagykadácsi ház udvarán. A helyszínre kiérkező csendőrök már nem találták ott a medvét. Az állat az erdő felé vette útját.

A második hívás 17:25-kor érkezett, egy férfi jelezte, hogy medve van a 123B jelzésű megyei úton, Csíkszereda és Csíkszentlélek között. A csendőrök az erdő felé zavarták a vadállatot. 21:15-kor egy nő telefonált, hogy ugyanazon az úton ismét megjelent egy medve. A csendőrök az erdőbe zavarták a medvét.

Az utolsó hívás 00:00-kor érkezett, és a tusnádfürdői vasútállomáson levő medvéről számolt be egy férfi. A csendőrök a helyszínre érkezve már nem találták ott a medvét, sem a környéken”, közölte a Hargita megyei csendőrfelügyelőség szóvivője.

Az elmondottak szerint a medvék élelmet kerestek.

A csendőrök még egy ideig a környéken maradtak, hogy megbizonyosodjanak a veszély elhárulásáról, az illetékes hatóságokat is értesítettük, egyéb esemény nem történt.

„Újból felhívjuk a lakosok figyelmét, hogy a Ro-Alert üzenet célja nem az, hogy minél több embert a helyszínre csődítsen, mert így veszélybe sodorják magukat, és nehezítik az illetékes hatóságok beavatkozását. Maradjanak otthon, húzódjanak menedékbe és tartsák be a Ro-Alert üzenetben javasoltakat”- tette hozzá a megyei csendőrfelügyelőség szóvivője.

A csendőrök emlékeztetik a polgárokat, hogy valahányszor hasonló esetek tanúi, hívják a 112-t, ne próbáljanak meg beavatkozni, ne etessék a vadállatokat, gondosan tárolják a háztartási hulladékot, és ne menjenek közel a medvékhez fényképkészítés céljából, mert bármennyire is játékosnak és jámbornak tűnik, a medve mégis vadállat.

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük