Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Új orvosi szolgálati lakások Csíkszeredában. Magyarország kormánya köszönetet kapott a támogatásért

 

 

Remélhetőleg hat éven belül a megyei sürgősségi kórház regionális klinikai kórház lesz

Szombaton, november 24-én a Studium Prospero Alapítvány együttműködésben a Hargita Megye Tanácsának alárendelt Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházzal új orvosi szolgálati lakásokat adott át.

A Nefelejcs sétányon épült lakások a magyarországi Nemzetpolitikai Államtitkárság, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a Studium Prospero Alapítvány támogatásával valósultak meg. Az átadáson jelen volt Vass Levente, a Studium Prospero Alapítvány ügyvezető elnöke, Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere. Az új lakóházakat Csató Béla plébános áldotta meg.

„Ezek a lakások, felépítésük támogatása a betegek javát szolgálja, hogy itthon hozzájussanak egészségügyi problémáik megoldásához. Hargita megye már régen azonosította az orvosi szolgálati lakások szükségességét, és saját erőből elindították a projektet, melynek célja a fiatal orvosok szülőföldön maradása. A ma átadott lakások ennek a kezdeményezésnek a folytatása”, jelentette ki Vass Levente, a Studium Prospero Alapítvány ügyvezetője.

Hozzászólásában Potápi árpád János államtitkár méltatta a Studium Prospero Alapítvány két évtizedes tevékenységét.

„Meggyőződésem, hogy az újabb lakhatási támogatás motiválja a fiatal szakembereket, hogy szülőföldjükön gyakorolják hivatásukat, támogatva a közösséget, hogy hat éven belül a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház regionális klinikai kórházzá váljon”, mondta Borboly Csaba, megköszönve Konrád Judit kórházmenedzser ilyen irányban kifejtett munkáját.

A megyei önkormányzat elnöke úgy véli, hogy a kórház fejlesztésével a lakosok részesülni fognak azokban az egészségügyi szolgáltatásokban, amelyekhez jelenleg csak más megyékben jutnak hozzá. Ebben a tekintetben sok sikert kívánt a kórház vezetőségének, az igazgatótanácsnak és a szakorvosoknak.

Nem utolsó sorban, Borboly Csaba megköszönte Potápi Árpád Jánosnak és Vass Leventének a magyar kormány által nyújtott támogatást.

 

dolinex


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük