Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Noi măsuri introduse la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Ordinul nr. 434 din 26.03.2021 al Ministerului Sănătății a adus reguli noi privind îngrijirea pacienților cu Covid-19. Conform ordinului, pacienții cu Covid-19 vor fi îngrijiți la nevoie și în alte zone al spitalului, desemnate pentru acest scop.    

La Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc, majoritatea pacienților testați pozitiv cu SARS-CoV-2 vor fi tratați în continuare pe secțiile dedicate îngrijirii lor. Cei cu comorbidități asociate, care necesită tratament special, vor fi tratați și în alte zone al spitalului, desemnate pentru acest scop.

Îngrijirea pacienților cu Covid-19 cu comorbidități asociate se va realiza pe parterul spitalului, în fosta zonă de tampon. Aici sunt 10 locuri, care pot fi suplimentate până la 13 locuri.

Pentru cazurile Covid-19 care necesită operații de urgență, acestea se vor efectua în blocul operator al spitalului, într-o sală desemnată, care ulterior intervenției va fi curățată și dezinfectată corespunzător. Postoperator, pacienții vor fi îngrijiți în zona modulară din fața spitalului. Aici sunt 20 de locuri.

Cazurile pediatrice de Covid-19 vor fi tratate pe secția de pediatrie a spitalului, într-o zonă desemnată din cadrul secției.

Pentru cazurile de obstetrică cu Covid-19 a fost desemnat Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc, însă în cazul în care este vorba de o naștere deja pornită, aceasta se va finaliză în Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc.

Pacienții cu Covid-19 care necesită tratament psihiatric vor fi transferați la Odorheiu Secuiesc, iar secția psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc va prelua pacienții non-Covid.

În spital se va realiza triaj epidemiologic.

Fiecare persoană care intră în spital, va fi oprit la poartă și va trebui să răspundă la câteva întrebări, respectiv să completeze o fișă pentru triaj. Pentru pacienții care vin în ambulatoriile de specialitate, triajul continuă la intrare, unde le va fi luată temperatura și se va completa fișa cu întrebări despre simptomatologia specifică. Fișa de triaj se va finaliza în cabinetele de specialitate, unde va fi atașată fișei pacientului. Pentru a evita aglomerația, spitalul cere pacienților să vină la cabinetele de specialitate numai la orele programate.

Pentru pacienții oncologici, spitalul efectuează teste PCR în continuare, cu o zi înainte de internare.

Pentru pacienții programați pentru internare spitalul efectuează în continuare teste rapide în dimineața internării.

Pentru personal, triajul va continua pe secții.

Asigurăm toți pacienții noștri, că și în continuare le vom îngrijii cu cea mai mare atenție și în siguranță maximă” , a declarat,  cu ocazia prezentării noutăților,  dr. Konrád Judit, managerul spitalului.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.