Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Az Ausztriába való beutazás feltételei, tekintettel ezen ország karanténhelyzetére

 

A Külügyminisztérium pontosít az Osztrák Köztársaság területére való belépés feltételeivel kapcsolatban, tekintve az ausztriai karanténhelyzetre.

Tekintve, hogy az osztrák hatóságok új belső szintű intézkedéseket hoztak a Covid-19 járvány hatásainak leküzdésére, a Külügyminisztérium tájékoztat, hogy az említett intézkedések nem érintik az Ausztria területére való beutazás feltételeit, az Ausztria területére való beutazás továbbra is megengedett, feltéve, hogy az alábbi dokumentumok egyikét bemutatják:

  • 270 napnál nem régebbi oltási bizonyítvány;
  • 180 napnál nem régebbi orvosi igazolás a gyógyulásról;
  • negatív PCR-teszt, 72 óránál nem régebbi, a mintavételtől számítva.

A Külügyminisztérium azt javasolja a román állampolgároknak, hogy utazás előtt tájékozódjanak az osztrák hatóságok internetes oldalain: https://www.sozialministerium.at/Informationen-zum-Coronavirus/Coronavirus—Aktuelle-Maßnahmen.htmlhttps://www.ris.bka.gv.at/eli/bgbl/II/2021/475), valamint a Külügyminisztérium oldalán https://www.mae.ro/node/51901 és Romániai ausztriai nagykövetségének honlapján: https://viena.mae.ro/.

A Külügyminisztérium ugyanakkor hangsúlyozza, hogy a járvány alakulásától függően az osztrák hatóságok további szabályozást is elfogadhatnak. Ezért ajánlatos időben ellenőrizni a szövetségi/helyi hatóságok által az alkalmazott intézkedésekről közölt információkat, mielőtt Ausztriába utaznának.

Az Osztrák Köztársaság területére utazni kívánó vagy ott tartózkodó román állampolgárok a bécsi román nagykövetség 0043 1 503 24 65 és 0043 1 505 23 81 telefonszámain kérhetnek tájékoztatást és konzuli segítséget, a hívásokat a Külföldön élő román állampolgárok kapcsolattartó és támogató központja (CCSCRS) veszi át, állandó jelleggel. A nehéz, különleges, sürgősségi jellegű helyzetekben a román állampolgárok rendelkezésére áll továbbá a diplomáciai képviselet 0043 699 117 26027 segélyhívószáma.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.