Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A kötelező gépjármű- felelősségbiztosítási (RCA) kötvények új referenciaárai

A Pénzügyi Felügyeleti Hatóság (ASF) csütörtökön, március 9-én közölte a kötelező gépjármű- felelősségbiztosítási (RCA) kötvények új referenciaárait. A tavalyhoz viszonyítva egy átlag 16%-os emelkedés észlelhető.

Egyes tarifák azonban sokkal jobban emelkedtek. A legmagasabb RCA árat azok a 30 évesnél fiatalabb autótulajdonosok fizetik, akik 2500 köbcentiméternél nagyobb hengerűrtartalmú autókat vezetnek, amelyekre az ASF 4709 lejes RCA referenciaárat hirdetett meg.

Daniel Apostol, az ASF szóvivője kijelentette: „Megfigyeltük a piacon az RCA referenciatarifák emelkedésével kapcsolatos természetes reakciót. Tájékoztatom Önöket, hogy azokban a kategóriákban, amelyekbe az RCA biztosított autók több mint 90%-a tartozik, átlagosan 16 százalékos növekedést tapasztalunk. Mindazonáltal, vagy különösen ezzel összefüggésben, a fogyasztók védelme érdekében megerősítem, hogy az ASF fontolóra veszi az RCA-tarifák egy bizonyos időszakra történő korlátozását. Meglátjuk, pontosan mi lesz a konkrét megoldás. Minden olyan adatot elemezünk, amely egy ilyen döntéshez szükséges.”

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.