Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Az új oltási szakasz – információk a kampány működéséről

 

Az oltási kampány koordinátora, Valeriu Gheorghiță ma sajtótájékoztatót tartott az oltás harmadik szakaszához kapcsolódó részletek tisztázása érdekében.

A szakasz ütemterve március 15-től készül.

“Az emberek regisztrációja a platformon továbbra is hasonló az eddigi programáláshoz. Minden személy, amikor belép és létrehoz egy fiókot, az oltási központ kiválasztásával kiválasztja az ütemezés lehetőségét ezen a várólistán. Gyakorlatilag minden oltási központnak van egy várólistája. Az illető személy, kiválasztva a kategóriát, amelyhez tartozik, rákerül erre a várólistára “- jelentette ki a koordinátor.

Mi fog történni a programálás után? Honnan tudjuk, hogy mikor férhetünk hozzá az oltáshoz?

“Az illetőt sms-ben, illetve e-mailben értesítjük, és 24 órán keresztül elérhetővé válik az a szabad hely, amely idő alatt megerősíti a programálsát. Alapvetően az értesítés későbbi szakasza nagyon egyszerű, csak elmenti és megerősíti, hogy valóban szeretné az előjegyzést az adott oltási központba “- magyarázta.

Hány kabinet lesz működőképes a harmadik szakaszban? Lehetséges-e áprilistól beadni az oltásokat a családorvosi rendelőkben vagy a Drive-Thru központokban?

“A teljes oltási kampányhoz hozzávetőlegesen 750 oltási központot biztosítanak, amelyek mindegyikének 1760 oltási kabinetje van. Mint azt már eddig is említettem, több mint 100.000 embert lehet naponta beoltani. (…) Ami a Drive-Thru oltási központokat illeti, azonosítani fogjuk a megfelelő helyszíneket és esetleg azokat a városokat, amelyek számításba veszik ilyen központok létrehozását. Másrészt azonnali prioritásunk a mobil oltási központok működtetésével kapcsolatos, hogy az oltást a vidéki térségben élőknek is biztosítsuk, akiknek nincs hozzáférése fix oltási központhoz. Ezek a központok azonnal aktiválhatók lesznek, amint megerősítjük az adagok kiszállításának ütemtervét, és elegendő számú adag áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy minden központot megnyithassunk. ”

Forrás: ZiarPiatraNeamt.RO
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.