Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Új LIDL üzlet: a forgalom megnövekedésétől tartanak a városlakók

http://www.miercureaciuc.ro

A közösségi hálón elszabadult indulatok ellenére mindössze heten vettek részt a Lidl szupermarket építésére készített városrendezési terv (plan urbanistic zonal – PUZ) szeptember 17-i közvitáján.

A városháza részéről ismét hangsúlyozták: magánterületen megvalósuló magánberuházásról lévén szó, így az önkormányzat döntésén múlik, hogy elfogadja vagy sem a készülő tervet. A rendezés érinti a közterületen fekvő, ma is használatos parkolót, de ez a rész megmaradna közparkolónak, emellett az áruház parkolója bárki számára használható 2 órára – közölte az áruházlánc képviselője. Összesen egyébként 94 parkolóhellyel számolnak, ígéretük szerint az árufeltöltés hajnali 5.00–6.00 óra között történik, és nagy hangsúlyt fektetnek a csomagolóanyagok visszaváltására, illetve az esővíz-elvezetésre – derült ki a vitán. Városházi igény alapján a szupermarket zöld tetős lesz.

A városlakók főként a forgalom miatt aggódnak: a szomszédos körforgalom a Testvériség sugárúttal együtt a város egyik leglassabban járható szakasza, a Lidl miatt megnövekedő forgalom pedig még nehézkesebbé teszi a haladást- részletezték véleményüket a jelenlevők. Azt is javasolták, hogy a helyszínt vásárolja meg a város és rendeljen neki olyan funkciót, amely jobban szolgálná a közösséget. Az erről szóló petíciót 445-en írták alá és kézbesítették a polgármesteri hivatalnak.

A véglegesített övezeti rendezési tervet az önkormányzati képviselők elé terjesztik. Elfogadásáról a helyhatósági választások után kialakuló új testület dönt.

 

 

dolinex


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük