Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség új kommunikációs terve a központi régió kisebbségeinek jogos érdekeit szolgálja

A Központi Regionális Fejlesztési Tanács október 27-i hibrid formátumú soros ülésén fontos napirendi pont volt a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség Működési Szabályzata (ROF), amely a 2021-2027 Regionális Operatív Programon (ROP) keresztül elérhető jövőbeni európai alapok irányító hatósági feladatait látja el.

Tekintettel a központi régió többnyelvűségére, amelynek az európai fejlesztési források szólnak, Hargita Megye Tanácsa javaslatokat nyújtott be a ROF kiegészítésére és módosítására annak érdekében, hogy kiszélesítsék a regionális hivatalok hatáskörét az információ továbbításban való részvételükkel kapcsolatban a finanszírozási programokhoz kapcsolódóan, de a tájékoztató anyagok, prezentációk, promóciós anyagok kidolgozásában is, kétnyelvű formában, hogy a kommunikációs folyamat a célcsoportok irányába hatékony legyen.

Ezzel kapcsolatban Borboly Csaba, a Központi Regionális Fejlesztési Tanács elnöke hangsúlyozta: „A hatékony kommunikáció az új ROP 2021-2027 finanszírozási ciklusra tekintettel előnyös a jobban megvalósítható programok kidolgozásához és megvalósításához, így az új kommunikációs terv kidolgozásakor etnikai hovatartozástól függetlenül minden állampolgár jogos érdekeit kell kielégíteni”.

A Központi Regionális Fejlesztési Tanács tudomásul vette Hargita Megye Tanácsának javaslatait a nemzeti kisebbségek nyelvén történő kommunikáció egyszerűsítésére, azokat a Központi Regionális Fejlesztési Tanács tagjai elemzik, így a következő ülésen elfogadják a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség kommunikációs tervét.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.