Noutăți și informații despre ediția a XII-a a Universității de Vară de Muzică Veche

0

Articol disponibil în: Română

Mai sunt locuri libere la cea de-a XII-a ediție a Universității de Vară de Muzică Veche, proiect organizat de Centrul Cultural Județean Harghita, Consiliul Județean Harghita și Asociația Cultura Nostra, care se desfășoară între 7 și 12 iulie, în Miercurea Ciuc! Cei interesați pot alege dintr-o gamă largă de 12 cursuri de măiestrie, în funcție de pre-calificarea și domeniul de interes. De altfel, în acest an au fost adăugate, pe lângă cursurile obișnuite și foarte populare ale proiectului, două noutăți: 1) cursul de orgă și 2) cursul de cor și dirijat coral. Numărul locurilor este limitat, așa încât este recomandat să vă pronunțați intenția de a participa cât mai curând posibil, prin intermediul datelor de contact afișate mai jos.

Printre cursurile de măiestrie, alături de cele două menționate mai sus, se numără: Vioara barocă, Flautul oblic, Flautul drept, Clavecinul, Canto, Lăuta și chitara, Viola da gamba și violone, Percuţia, Formația de muzică renascentistă, Dansul renascentist și Dansul baroc.

Ca discipline opționale deschise tuturor studenților, se pot alege Formația de muzică renascentistă, Cursul comun de dansuri renascentiste și Cursul de tehnica Alexander.

Participanții își pot dezvolta abilitățile muzicale baroce și renascentiste, precum și modul de performanță istorică autentică sub îndrumarea interpreților și profesorilor de renume internațională și națională, în conformitate cu tema din acest a Festivalului de Muzică Veche: ”Moștenirea lui János Kájoni”.

Nu este o coincidență faptul că organizatorii lansează acum Cursul de Orgă, prin care este adus un omagiu constructorului de orgă și organistului Kájoni, dar și alte cursuri ce vor reflecta activitatea artistică și științifică a polihistorului. Cursurile se desfășoară în limbile maghiară, română, germană și engleză, în unele cazuri putând fi solicitat chiar și un interpret.La cursuri poate participa oricine cu vârsta minimă de 10 ani, cu pregătire muzicală și experiență instrumentală. Taxa de participare la Universitatea de Vară de Muzică Veche este: pentru studenții activi, 250 lei / persoană / curs; pentru studenții pasivi, care participă numai în calitate de observatori, 50 lei / persoană / curs; pentru elevii și profesorii Liceului de Artă „István Nagy” (partener al proiectului), 100 lei / persoană / curs. Numărul locurilor este limitat, acestea urmând să fie ocupate în ordinea aplicării.

Puteți aplica la oricare dintre cursurile de măiestrie până luni, 10 iunie. Mai multe informații, la adresa de e-mail [email protected], la numerele de telefon + 40-266-372044 și + 40-0746-244235, sau la adresa Bulevardul Timișoarei nr. 4, Miercurea Ciuc.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy