Novák Eduárd kerékpár- akadémiát alapít Csíkszeredában

0

Articol disponibil în: Magyar Română

30 évnyi élsportolás után, amikor egyidőben voltam vállalkozó, csapatmenedzser, szerelő, masszőr, szóvivő és támogatás beszerző, végre sikerült álmomat valóra váltani és Románia első paralimpiai bajnokává válni. Az Eduard Novak Cycling Academy megalapításával karriert és egy szakszerű felkészülési rendszert szeretnék biztosítani az itt felkészülő gyerekeknek, megkímélve őket ezáltal azoktól a nehézségektől, amelyeken én átmentem- Novák Eduárd.

Az Eduard Novak Cycling Academy az első hasonló jellegű akadémia lesz Európában. Novák 50 gyerek szelekcióját tervezi, akiket a következő 12 év alatt nagy teljesítmények felé tereljen. Az akadémia létrehozásával a Román Kerékpáros Szövetség elnöke a pálya- és országúti kerékpársport fellendítését tűzte ki célul három olimpiai ciklusban. A kerékpározni vágyó gyerekek nemcsak a sport terén kapnak kiváló nevelést, hanem mentális és szociális téren is fejlődhetnek megfelelő szakemberek bevonásával. A gyermekeket szakmailag elismert edzők készítik fel, de pszichológust, masszőrt és táplálkozási szakértőt is foglalkoztatnak.

„A kerékpározás egymás iránti tiszteletre neveli a sportolókat, a fair-play, amit itt megtanulnak későbbi életükre és emberi kapcsolataikra is kihat. a sport elősegíti a fegyelmet, az emberek tiszteletét, a versenyszellemet fejleszti, ami segíti az elhelyezkedést a társadalomban”, mondta az ötszörös világbajnok.

Az akadémián a gyerekeket tízes csoportjaival egy professzionális csapat dolgozik majd, az Akadémia pszichológust, masszőrt, táplálkozás szakértőt, három edzőt, három szerelőt biztosít.

A tervek szerint az akadémia 50 gyerekkel indul, 8-10 éves korosztályból, akiket 12 évig fejlesztenek szakmailag. Részcél a belföldi és külföldi versenyeken való részvétel, illetve az országos, európai és világbajnokságokon való eredményes szereplés.

Elértem a negyvenedik évemet, és egy kerékpározásra szánt élet után visszavonulásomkor szeretnék valamit magam után hagyni. Az Eduard Novak Cycling Academy egy új szemléletet akar meghonosítani a romániai sportban, modern felkészítési módszerekkel, szakképzett, helyes mentalitással rendelkező edzőkkel. Örülnék, ha az itt felkészült gyerekek közül egyesek részt vennének a 2030-as Olimpiai Játékokon és talán egy történelmi érmet is nyernének Románia számára”mondta Novák Eduárd.

Forrás: radiomures.ro

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy