Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Ne hagyják ki: Hargita megyei zenészek a Hargita megyei gyermekekért

 

 

A Hargita megyei zenészek a Hargita megyei gyermekekért pop-rock- jazz jótékonysági fesztivál házigazdái a Magashegyi Undergronud alternatív rock- zenekar énekesnője, a hargita megyei gyökerekkel rendelkező Bocskor Bjborka és Andra Ioana Iamandi, az Octavian Goga Elméleti Líceum diákja. A ForFun Egyesület és a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság által szervezett jótékonysági eseményre a csíkszeredai Mikó vár udvarán kerül sor, ahol színpadra lépnek: a Bagossy Brothers Compay, a Robin and the Backstabbers, a Role, az Ineffable, a Tündérground, valamint az One More Minute együttesek.

Bocskor Bíborka 1982-ben Csíkszentmártonban született, a csíkszeredai Nagy István Művészeti Szakközépiskolában tanult, majd a marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen folytatta tanulmányait. A Magyar Nemzet napilapban 2016-ban megjelent cikk szerint Budapestre költözését követően szerepelt a Megasztár 3-ban, ezt követően lett a Magashegyi Underground együttes szólistája, jelenleg is Budapesten él.

Az énekesnő számos karitatív tevékenységen vesz részt, ezzel kapcsolatban nyilatkozott a Maszol portálnak 2018 szeptemberében: „amit észrevettem Erdélyben, és ami nagy örömömre szolgál, hogy van egy kiváló potenciállal rendelkező fiatal generáció, akikkel szívesen kollaborálnék, hogy minél többet nyújthassak az otthoni embereknek. Nem távolodtam el az itteni dolgoktól, sem kultúrában, sem lélekben.” Amikor a szervezők megkeresték és felkérték, hogy legyen a Hargita megyei zenészek a Hargita megyei gyermekekért jótékonysági pop- rock- jazz fesztivál házigazdája, az énekesnő gondolkodás nélkül igent mondott, hogy támogathassa a gyermekvédelmi rendszerben élő tehetséges gyermekeket.

örömmel vállalta a házigazda szerepét Andra Ioana Iamandi, az Octavian Goga Elméleti Líceum diákja is. Így nyilatkozott: „Nagy örömmel fogadtam a felkérést, hogy bemondó legyek a Hargita megyei zenészek a Hargita megyei gyermekekért jótékonysági fesztiválon, ugyanis egy aktív, optimista személy vagyok, élénken részt veszetk a civil életben, főleg ha hátrányos helyzetűekről van szó. Türelmetlenül várom a fesztivált, hogy együtt örülhessek a közönséggel a jó zenének és a jócselekedetnek”.

A Hargita megyei származású, de országos és nemzetközi szinten is elismert együttesek a következő sorrendben lépnek fel: Ineffable, Tündérground, Robin and the Backstabbers, One More Minute, Role și Bagossy Brothers Company. A zenei együttesek az első pillanattól pozitívan reagáltak a felkérésre. Mint megtudtuk, a Robin and the Backstabbers úgy alakította a programját, hogy szombaton este csíki közönségnek koncertezhessen, a Bagossy Brothers Company le is mondott egy koncertet ezért, a Role is lemondott egy bécsi fellépést, hogy a hétvégén Csíkszeredában lehessen.

A koncerteket mindkét nap a Vámszer Géza Művészeti Népiskola gazdag programkínálata előzi meg. A Mikó-vár előtti téren a gyerekek és fiatalok kipróbálhatják a fajáték készítést, fafaragást, kerámia tárgyak festését, nemezelést, arcfestést, részt vehetnek a gyerektáncházban, mesefoglalkozásban, interaktív zenei játékokban, kőfestésben, hangszerkészítésben, zumbázhat, dekupázst készíthet befőttes üvegekre, illetve kipróbálhatja a bábkészítést.

Az eseményre a jegyek elővételben kaphatók a www.bilete.ro honlapon, a Csíki Mozi jegypénztárában, illetve megvásárolhatók a helyszínen is, a koncertek előtt. A jegyek ára: egy napi jegy 30 lej, két napi jegy 50 lej.

A Hargita megyei zenészek Hargita megyei gyermekekért című karitatív jellegű pop-rock-jazz fesztivál szervezését számos intézmény, cég és médiaorgánum támogatta. A projekt partnerei: Csíkszereda Polgármesteri Hivatala, Vámszer Géza Művészeti Népiskola, Ólommadár Kávézó, Zágon Szentes Grafika, Zolya Zsolt hang és fénytechnika, Sharp Production.

Az esemény főtámogatója az OTP Bank Románia. Támogatók: Ciuc Premium Lager, Hunguest Hotel Fenyő, Prima Pék, TC România Crown Cool, Melinda Impex Instal, Apa Minerală Tușnad, Cat Line, Gösser Pub & Pizza, Restaurant San Gennaro, Bandido’s restaurant & Pizza, Restaurant Royal.

Média partnerek: Erdély.ma, Fun FM, Gyergyói Kisújság, Informația Harghitei, Székely TV, Székelyhon, Szépvíz FM, Transindex, Radio România Tg. Mureș, Ziar Harghita, Hargita Népe, Origo és LiveEvent.
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük