Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Jelentősen megnövekedett a Csíki Trans bérlettulajdonosainak száma

 

Március 1 -jétől a Csíkszeredában lakó diákok többsége kapott bérletet, amely lehetővé teszi számukra a Csíki Trans Kft. helyi szolgáltatásainak használatát. A buszvezetőktől kapott visszajelzések alapján elmondható, hogy az előfizetések bevezetésének hatása néhány nap alatt érezhető volt, az utasok száma jelentősen növekszik egyes útvonalakon.

„Nem titkolt célunk, hogy ezzel a lépéssel előkészítsük a 23 járműből álló új autóbuszflotta bevezetését. Meggyőződésünk, hogy hosszú távon úgy tudjuk majd vonzóvá tenni a tömegszállítást, ha kisebb lépésekben rászoktatjuk a városlakókat és meggyőzzük őket, érdemes használni a városi járatokat!” mondta Korodi Attila polgármester egy keddi sajtókonferencián.

A hónap elején a polgármester szerint 4 135 diák kapott személyre szabott buszbérletet. A következő hónapokban számuk több százzal növekszik.

„Eddig 300–400 diák rendelkezett bérlettel, a legtöbben pedig azért nem igényeltek bérletet, mert sok volt az utánajárás” mondta Demény Attila, a Csíki Trans Kft. ügyvezető igazgatója.

A technikai részleteket ismertetve elmondta: a kibocsátott bérletek egy naptári évre érvényesek, a jogosultak listáját viszont havonta frissítik. Ha például egy tanuló elköltözik a városból, vagy iskolát vált, akkor a kártyát visszavonják vagy újat bocsátanak ki, esettől függően.

A jövőbeli tervek között szerepel egy QR -kód bevezetése a bérletre, majd az NFC -n alapuló rendszer bevezetése, amikor a sűrített gázzal rendelkező buszok szolgálatba lépnek, ami nagymértékben megkönnyíti a bérletek érvényesítését és nyomon követését.

  • információk és fotók: Csíkszereda Városháza sajtóirodája

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.