Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A bíróság érvénytelenítette az úzvölgyi katonai temetőt Dormánfalva közvagyonává nyilvánító határozatot

A Bákói Fellebbviteli Bíróság végérvényesen megsemmisítette Dărmăneşti Helyi Tanácsa 2019. márciusi határozatát, amellyel ez a fórum az úzvölgyi katonai temetőt a város közvagyonává nyilvánította.

Ugyanezzel a temetővel kapcsolatban még három per van folyamatban Bákó és Hargita megyék tanácsai között. Ha ezeknek a pereknek ugyanolyan gyenge védelme lesz, akkor megtörténhet, hogy a temetőből el kell távolítani a román hősök keresztjeit, ami hatalmas elégedetlenségi hullámhoz vezetne Romániában, akár zavargásokat is kelthet, és kiáshatja a csatabárdot a magyarok és a románok között. Egy ilyen döntés sutba dobná a civilizált együttélés minden igyekezetét Romániában, magyarok és románok között.

A témával kapcsolatos további részletek a cikkben találhatók Végleges ítélet: az úzvölgyi katonai temető nem képezi Dormánfalva közvagyonát
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.