Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Magyarország újabb beruházása Hargita megyében: ökölvívó központ Gyergyószentmiklóson

Illusztráció

Szombaton délben lefektették a gyergyószentmiklósi ökölvívó központ alapkövét, amelyet az erdélyi Godako Ökölvívó Sportegyesület épít a magyar állam támogatásával. Az MTI szerint a központ a Magyar Boksz Szövetség tulajdona lesz.

Az eseményen Bajkai István, a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke is részt vett, aki beszédet mondott. Az esemény végén elmondta a magyar sajtónak: az épület nem csupán egy sportközpont, hanem közvetett módon szolgálja az erdélyi magyarok szülőföldön maradását.

“A Magyar Ökölvívó Szövetség mindent megtesz annak érdekében, hogy itt, Erdélyben, magas szinten gyakorolják a bokszot és jó eredményeket érjenek el” – mondta a szövetség elnöke.

A Godako Egyesület elnöke Huszár Árpád a MTI magyarországi hírügynökségnek tett nyilatkozatában kijelentette, hogy végre a régió gyermekeinek biztosítani lehet azokat a fejlesztési feltételeket, amelyeket eredményeikkel már megérdemeltek.

A rendezvényen Böjte Csaba ferences szerzetes, a Szent Ferenc Alapítvány elnöke is megjelent. A szerzetes által kialakított árvaházláncból mintegy 80 gyermek vesz részt az ökölvívóképzésben.

Amint a képzést szervező Erdélyi Godako Ökölvívó Sportegyesület által összeállított sajtóanyagból kiderül: a sportközpontnak nyolc hónap alatt kell felépülnie. Az 1601 négyzetméter alapterületű épület egyik része versenyek lebonyolítására lesz alkalmas, a ring körül 800 nézőt befogadó lelátó épül.

Az edzéseket kiszolgáló épületrészben egy 270 négyzetméteres edzőtermet alakítanak ki, ahol egyszerre 40 sportoló dolgozhat, egy másik, 140 négyzetméteres teremben a sportolók erőnlétét fejlesztik. Az épületben emellett öltözők, masszázsszoba, mosdók és orvosi szoba is helyet kap.

Az építkezésre 380 millió forintot szánnak, további 10 millió forintot eszközvásárlásra, berendezésre fordítanak.

A Huszár Árpád által vezetett gyergyószentmiklósi Godako sportegyesület öt éve próbálja meghonosítani Erdélyben az ökölvívó akadémiai rendszert. A magyar kormány 2017 decemberében döntött arról, hogy 452 millió forinttal támogatja a gyergyószentmiklósi sportközpont felépítését. A következő évben a székelyföldi város észak-nyugati kijáratánál vásároltak telket a létesítménynek, melyen most kezdődhet el az építkezés.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük