Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Csíkszeredai látványosságokat ábrázoló bélyegeket adott ki első ízben a Romfilatelia

 

A csíkszeredai látványosságokat ábrázoló, premierként kiadott négy bélyegből álló sorozat a Romfilatelia gondozásában jelent meg.

A projekt a csíkszeredai városháza és a Romfilatelia együttműködésében valósul meg.

fotó: Csíkszeredai Polgármesteri Hivatal Facebook oldala

A Romfilatelia 2022 március 10-én hozta forgalomba a város reprezentatív épületeit- Csíksomlyói Kegytemplom a Mária kegyszoborral, a Mikó-vár, a Római Katolikus Főgimnázium és a Vákár Lajos Műjégpálya- illusztráló bélyegeket.

Korodi Attila polgármester sajtótájékoztatón mutatta be a bélyegeket, a bélyeggyűjtőknek szánt borítékokat és a katalógust, amelyen román és angol nyelvű leírást találnak az érdeklődők a bélyegeken megjelent épületek történelméről. Utóbbit a bélyegkiadó vállalat üzleteiben lehet megvásárolni.

„Bár napjainkban a hagyományos postát ritkábban használjuk, hatalmas lehetőség rejlik abban, hogy ilyen formában is megmutathatjuk városunkat”, mondta a polgármester.

Korodi Attila arra biztatott minden városlakót, küldjenek barátaiknak, rokonaiknak Csíkszeredás bélyegekkel ellátott képeslapot!
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.