Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A Visit Harghita alkalmazás által javasolt turisztikai attrakciók és üdülési tevékenységek a parajdi sóbánya bezárásának alternatívájaként

A Visit Harghita alkalmazás összeállított egy listát a turisztikai látványosságokról és üdülési tevékenységekről, a parajdi sóbánya bezárásának alternatívájaként.

„Parajd és környéke többet kínál, mint csupán a sóbánya. Ha a bányában zajló javítások miatt át kell gondolnia a nyaralását, itt van néhány látnivaló és program!” – áll a Visit Harghita mobilalkalmazásban és az azonos nevű honlapon elérhető javaslatok listáján.

Az alternatív tevékenységek között szerepel a Sós vizű strand, a Só-szoros, a Lepkeház, a Fordított ház, a “Sóhát” Természetvédelmi Terület vagy a Wellness Központ.

Ugyanakkor a turistákat arra biztatják, hogy látogassanak meg turisztikai vagy természeti helyszíneket, mint például a korondi Csiga-dombi geológiai rezervátumot, az ugyanazon a helyen található Aragonit Múzeumot vagy a Gordon-hegy felett magasodó „Jézus Szíve” szobrot.

Mindemellett akik a környéken szeretnének kikapcsolódni számos program várja, mint például a fazekasság, az tapló feldolgozás vagy a híres kürtőskalács elkészítése.

A mobilalkalmazásból és a Visit Harghita weboldalról sokkal több információhoz juthat a környék látnivalóiról, tevékenységeiről, ami minden bizonnyal hozzájárul a felejthetetlen nyaraláshoz.

Emlékeztetünk arra, hogy a parajdi sóbánya a bejárati út biztonságossá tételéig zárva marad, miután július 23-án, szombaton víz és iszap beszivárgást észleltek a kezelőbázis bejárati galériájában.

A sóbánya Facebook oldalán közölt információk szerint az út biztonságossá tételéig a látogatás szünetel a bányában, nem határoznak meg egy időpontot , amikor esetleg a bánya majd kinyit.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.