Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Székelyudvarhely – lakossági riasztási gyakorlat

 

A Hargita Megyei Olt Sürgősségi Esetek Felügyelősége május 23-án egy lakossági riasztási gyakorlatot vezényelt, az értesítési, figyelmeztető, riasztási és evakuálási tevékenység ismeretének, megszervezési és végrehajtási módjának ellenőrzésére Székelyudvarhelyen.

A gyakorlaton a Hargita Megyei Olt Sürgősségi Esetek Felügyelőségének személyzetén kívül részt vettek még: a fenyédi és máréfalvi önkéntes tűzoltók, a székelyudvarhelyi városi és helyi rendőrség, együttműködésben a Helyi Vészhelyzeti Bizottsággal.

A gyakorlat során vészhelyzeti evakuálási terveket hajtottak végre, amelyekkel ellenőrizték az értesítő-riasztó rendszer működését és a jelzések hallhatóságát a város területén, a riasztó jelzések ismeretét, a veszélyhelyzetben való viselkedést és a védelmi intézkedéseket, a Helyi Vészhelyzeti Bizottság felkészültségét és az operatív központ rövid időn belüli és szervezett módon történő átállását a beavatkozási intézkedések alkalmazására, valamint a beavatkozó erők gyakorlati készségeinek fejlesztése is cél volt a katasztrófa következményeinek korlátozására és megszüntetésére.

Az ilyen gyakorlatok lehetővé teszik a tűzoltók számára, hogy vészhelyzet esetén előre felkészüljenek, és valós helyzet esetén hatékonyan és gyorsan reagáljanak.

fotó: ISU Hargita
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.