Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Odorheiu Secuiesc: Program festiv la cea de-a 173-a aniversare a Revoluției și a Războiului de Independență din 1848-189

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Primăria Municipiului Odorheiu Secuiesc, împreună cu instituțiile culturale, la 173 de ani de la Revoluția din 1848-1849, aduc un omagiu eroilor într-un mod diferit din cauza situației epidemice:

  • Duminică, 14 martie: Filarmonica din Ținutul Secuiesc vă așteaptă la un concert festiv în sala principală a Studioului Cinema, începând cu ora 18:00. Veți putea audia o selecție festivă de lucrări de Béla Bartók, Pongrác Kacsóh, Zoltán Kodály, Ferenc Erkel, iar în timpul serii vor cânta soliștii Operei Maghiare din Cluj-Napoca și Operei de Stat Maghiare din Budapesta: Orsolya Veress (soprană) și Csaba Sándor (bariton). Dirijor: Zsolt Jankó.

Concertul va fi difuzat în direct pe pagina de Facebook a Primăriei municipiului Odorheiu Secuiesc. Condiția de participare la concert este înregistrarea prealabilă la numărul de telefon 0745-031.452, biletele pot fi cumpărate în avans la casa de bilete a Casei de Cultură.

Anul acesta, Casa Culturii a prelungit programul de confecționare de cocarde și chipiuri militare de husar, care sunt populare atât în rândul copiilor, cât și în rândul adulților. În conformitate cu reglementările epidemiologice, instituția  a organizat mai multe activități: realizarea și pictarea de chipiuri de husar, pentru școlari (max. 25 persoane / activitate), realizarea de cocarde (maxim 25 persoane / activitate), realizarea de cocarde prin fetruire (max. 10 persoane / activitate), realizarea unor ecusoane (maxim 10 persoane / activitate).

 

  • Luni, 15 martie : Muzeul Haáz Rezső îi așteaptă pe cei interesați cu expoziția  intitulată  „Relicvele arădene ale războiului de independență din 1848-1849” , care va  putea fi vizionată de la ora 18:00. Pe lângă acestea, oricine va avea ocazia să plaseze coroane la statuia Vasszékely în semn de amintire și respect, pe toată durata zilei.

„Ca de obicei, orașul va fi decorat și anul acesta. Regimentul de husari își va desfășura parada pe un traseu mai lung anul acesta: vor porni de la Sâmbătești înainte de clopotul de la miezul zilei, vor atinge cartierul Tomcsa, cartierul Sziget, centrul orașului, precum și zonele de locuit Taberei și Beclean.”, precizează Primăria  municipiului Odorheiu Secuiesc.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.