Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Székelyudvarhely: Három vagánykodó fiatal rongálta meg a városi parkot, 4.000 lejre bírságolták őket

Kedden, június 8-án, a székelyudvarhelyi városi parkban több személy megrongálta a virágtartókat és a kukákat.

A hír eljutott a székelyudvarhelyi helyi rendőrséghez is, több telefonhívás érkezett a szolgálathoz az esettel kapcsolatban.

„Kollégáink amint értesültek a rongálásokról, azonnal megkezdték a tettes/tettesek beazonosítását és kézre kerítését. Pár óra leforgása alatt sikerült beazonosítaniuk a felelősöket, akiket be is kísértek székhelyünkre: a három elkövető beismerte tettét, mély megbánást tanúsítva és bocsánatkérésüket fejezve ki tettüket illetően. Az okozott kár mértékét, illetve a tanúsított megbánást figyelembe véve, a hatályos törvények értelmében a felelős személyek a tönkretett virágok, virágtartók és hulladéktározók értékének megtérítése mellett fejenként 4.000 lej értékű bírságban részesültek”, közölte a helyi rendőrség.

Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala az esetet követően rövid időn belül helyreállította a virágtartókat és hulladéktározókat, illetve a kitépett virágtöveket is pótolták, visszaállítva a park régi, esztétikus elrendezését, hogy az arra járók ismét harmonikus környezetben találhassák magukat.

„Környezetünk megóvása, a tiszta és gondozott város képének megőrzése mindannyiunk feladata és felelőssége. Ezért a hasonló, mindenféle okot és magyarázatot nélkülöző, a városképet romboló cselekedeteket elfogadhatatlannak tartjuk, és hatáskörünknek megfelelően kötelességünk a tettesek kérdőre vonása” tette hozzá a székelyudvarhelyi helyi rendőrség

Kérjük, becsüljék meg környezetüket és vigyázzanak az Önöket körülvevő tárgyakra, növényekre, élőlényekre!

Fotó: Székelyudvarhelyi Helyi Rendőrség
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük