Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Jövő év januárjától növelik a gyermeknevelési támogatás összegét

 

A kormány megállapította a gyermeknevelési támogatás (gyermekpénz) emelését 2022. január 1-jétől és a juttatás növelését 2023-tól az infláció mértékének megfelelően.

Jövő év elejétől a 2 évesnél kisebb gyerekek 486 lejre jogosultak (a jelenlegi 427 helyett; fogyatékkal élők esetében 3 év a felső korhatár), a 2 és 18 év közöttiek juttatása pedig 243 lejre nő (a jelenlegi 214-ről), a fogyatékkal élők esetében 486 lej lesz (a jelenlegi 427-ről).

A kormány által június 24-én, csütörtökön jóváhagyott sürgősségi rendelettervezet azt is előírja, hogy 2023-tól kezdődően a gyermekek után járó állami támogatás összegét hivatalosan, évente emelik az infláció mértékének megfelelően. Az átlagos éves inflációs ráta a tárgyévben ismert végleges mutató az előző naptári évről, amelyet az Országos Statisztikai Intézet közöl.

  • a Munkaügyi és Szociális Védelmi Minisztérium által nyújtott tájékoztatás – Kommunikációs, média- és közönségkapcsolati szolgálatVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.