Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Oi de rasă ucide de urs în Harghita

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Urşii continuă să bage spaima în oameni şi să le atace animalele. De data aceasta, au dat năvală într-o ogradă din judeţul Harghita, unde au făcut prăpăd. Peste zece oi de rasă a pierdut proprietarul. Patru dintre ele au murit. Şi nu este singurul fermier păgubit din zonă, potrivit observator.tv. 

Înfometate, animalele au atacat în toiul nopţii. Ca să ajungă în curtea fermei, au escaladat gardul.

În capcana urşilor au căzut douăsprezece oi. Patru dintre ele au murit sfâşiate, şase sunt rănite, iar alte două sunt de negăsit.

Pagubele sunt uriaşe, pentru că oile erau de rasă.

Proprietarul susţine că “paguba este undeva la 4 mii de euro. Sunt oi cu certificate, miei cu certifcate de origine. I-am păstrat pentru reproducere. De-aia nu i-am comercializat“.

Peste două zile aşteaptă comisia de evaluare, însă omul nu prea mai crede că va fi despăgubit. Şi se teme că urşii se vor întoarce.

La câteva sute de metri distanţă, un alt fermier a păţit la fel. A rămas fără patru oi şi un ied. De teamă, acum face nopţi albe.

Fermierul respectiv susţine că “stăm de pază. Stau în maşină toată noaptea. Măcar să fac gălăgie ca să plece, să se sperie. Îmi este teamă că dacă ies copiii în curte, să nu avem probleme“.

Cei doi bărbaţi susţin că ar trebui ca urşii agresivi, care fac pagube, să fie împuşcaţi. Este însă o problemă care le dă bătăi de cap autorităţilor de atâta vreme.

Şi, în plus, nici oamenii nu vor să înţeleagă că sălbăticiunile nu trebuie hrănite: nu fac decât să le încurajeze să dea năvală în zonele locuite.

Video AICI
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.