Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Juhokat ölt a medve egy Hargita megyei gazdaságban

 

 

 

„Néznünk kell, ahogy a medve letépi a húst a még élő juhokról. Ha odamegyünk, minket is megöl. Segítsenek!”- írja egy szentábrahámi lakos. Az üzenetet Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is átvette és közölte közösségi oldalán.

A friss szentábrahámi medvetámadás kapcsán Borboly Csaba jó ürügyet látott a politizálásra, annál is inkább, hogy javában folyik az EP választási kampány.

A medve berontott a juhok közé, sokat megölt, másokat széttépett. De nézzük meg egy kicsit, hogy alalkult ki ez a helyzet? 2016-ban a Ciolos kormány megtiltotta a populáció szabályozását! Nézzék meg, ki van a PNL lista élén: az a Rares Bogdan, aki reggelire, ebédre, vacosrára magyart eszik, és radikálisan ellenünk van a medvekérdésben. Ők akarják megszerezni a hatalmat!

Apropó, hogy még mire számíthatunk! Mert, ha valaki azt gondolja, hogy az ügyben másra is számíthatunk, mint magunkra, az téved. Sem a PSD, sem a PNL, sem a PLUS, sem mások nem oldják meg a problémáinkat. Dokumentálni lehet, hogy mióta nőtt meg az emberáldozatok száma: a Ciolos kormány redelete óta. Egyszerű matematika, hivatalos dokumentumok, beszámolók vannak. És valóban, ha lesz erőnk, lesz kiigazító intézkedés a medve témában a javunkra, ha nem, akkor nem lesz. Mit gondolnak, miért nyertük meg a derogálást 2018-ban, a tüntetés mellett? Mert Tudose-nak szüksége volt a támogatásra a miniszterelnökséghez (persze egyéb is volt a csomagban). Úgyhogy, azoknak akik a kommentekben azt mondják, hogy mindegy mi történik május 26-án, azt mondom, hogy nagyon is sokat számít, még ebben a nyers, embertelen kérdésben is. Ha meglesz a szükséges politikai erőnk és kitartásunk, akkor ki tudunk kényszeríteni bizonyos döntéseket a témakapcsán, különben csak itt a Fb-on sajnálhatjuk egymást és adhatunk jobbnál jobb tanácsokat egymásnak.

 

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.