Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Az Úzvölgyében tisztelegtek azok előtt, akik életüket vesztették a világháborúkban. Tisztelet minden nemzetiség hősének!

A Történelemkutatók Egyesülete és az Erdélyi Felfedezők Egyesülete román és magyar nemzetiségű tagjai úgy döntöttek, hogy május 15-én, hétfőn tisztelegnek a világháborúkban életüket vesztett hősök, az Úzvölgye térségében, többszáz hektáron fekvő hatalmas történelmi sakktábla gyalogosai előtt.

„Nemzetiségtől függetlenül: németek, magyarok, románok, osztrákok, olaszok, oroszok vagy szerbek, mindannyiuknak voltak álmaik, hitük, családjuk, és minden bizonnyal szerettek volna minél hamarabb hazajutni, a normális életbe visszatérni. A koszorú egyben az ország polgárai közötti jó együttélés szimbóluma is, nemzetiségtől függetlenül, a propaganda és egyes ultranacionalista csoportok manipulálási kísérletein túl. Tisztelet minden nemzetiség hősének!” – ezt üzeni az Erdélyi Történelemkutatók és Felfedezők Egyesülete („Erdélyi Kutatócsoport”), több száz román és magyar állampolgárral együtt, akik békét, nyugalmat és normalitást akarnak.

Ezekben a zűrzavaros időkben, amelyeket úgy tűnik, a gyűlölet és a megosztottság ural, ehhez a gesztushoz csak gratulálni lehet. Először is emberek vagyunk. Legyünk szolidárisak, jobbak és tiszteljük egymást.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.