Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Omagiu adus eroilor neamului românesc la Mausoleul Secu-Toplița

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Foto: Sebastian Buzila/Facebook

Ostaşi ai vechiului regat! Binecuvântată fie ziua în care aţi trecut Ardealul fraţilor voştri, dezrobindu-i prin jertfa voastră de mucenici… Ardealul vi se închină! sunt cuvintele scrise de primul patriarh al României, Miron Cristea, pe frontispiciul Mausoleului de la Secu-Toplița ridicat în memoria celor 771 de ostași români care și-au vărsat sângele în Primul Război Mondial, în zona Toplița, pentru realizarea României Mari.

Este datoria noastră să cinstim memoria eroilor noștri care au făcut jertfa supremă pentru NEAMUL ROMANESC, să păstrăm tradițiile și simbolurile românești din aceasta zonă chiar dacă datorită condițiilor speciale din acest an evenimentul de la Mausoleul Secu-Toplița a avut o participare restrânsă.

GLORIE ETERNĂ EROILOR CĂZUȚI LA DATORIE!” – a transmis președintele PNL Harghita, Sebastian Buzila.

dolinex


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük