Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Gyakornoki lehetőségek fiatalok számára

Harmadik internship program a Hargita Megyei Tanácsnál

A fizetett szakmai képzési gyakorlattal kapcsolatos bejelentést követően öt fiatal kezdi meg a szakmai gyakorlatot Hargita Megye Tanácsán belül.

Ez a program lehetőséget nyújt a fiatalok számára, hogy munkatapasztalatot szerezzenek, és gördülékenyebben tudjanak áttérni az oktatásról a munkaerőpiacra.

Az első gyakornoki programot követően Hargita Megye Tanácsán belül a toborzási oldalon meghirdetett versenyeken való részvétel eredményeként több fiatalt is felvettek. A harmadik gyakornoki program meghirdetésének oka éppen a korábbi programokban résztvevő fiatalok foglalkoztatása volt.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke gratulált a fiatal gyakornokoknak az első munkanapon – Nagyon büszkék vagyunk, amikor lehetőségeket kínálhatunk a fiataloknak, Hargita Megye Tanácsa igyekszik jó példa lenni ezen a téren. Hisszük, hogy a gyakornokok közül sokan munkatársak lesznek a megyei tanácsban. A fiatal diplomásoknak így lehetőségük nyílik a főiskolai évek alatt tanultak gyakorlati megvalósítására, és az intézménynek szüksége van fiatalos buzgalmukra. Várjuk javaslataikat, ötleteiket és kezdeményezésüket. Sok sikert és jó munkát kívánok új kollégáimnak – mondta Hargita megye tanácsának elnöke.

Hozzátette, hogy optimista a fiatalokkal kapcsolatban, akiknek lehetőséget kell adni az önérvényesítésre és a munkára.

Szőcs-Mátyás István, az Emberi Erőforrások és Kommunikáció Főosztályának ügyvezető igazgatója is gratulálni kívánt az új kollégáknak.

– A program célja, hogy segítse a fiatalokat a munkaerőpiachoz való alkalmazkodásban. Reméljük, hogy a szakmai gyakorlat eredményes lesz, és hasznos lesz ez a képzés akár a megyei tanácsnál, akár más munkahelyen. Idén már megtörtént a második gyakornoki vizsga, amely a program sikerét jelzi – tette hozzá az ügyvezető igazgató.

Az új gyakornokok az intézmény különböző igazgatóságain, részlegein tevékenykednek a következő időszakban: a Programok, Projektek és Közbeszerzési Vezérigazgatóságon, a tömegközlekedési részlegen, a Főépítészeti Vezérigazgatóságon belül a természetvédelmi részlegen, a Gazdasági Vezérigazgatóságon belül az elemzőirodában és a Humánerőforrás és Kommunikációs Vezérigazgatóságon belül a humánerőforrás részlegen, valamint a  rendezvények szervezéséért és programok lebonyolításáért felelős részlegen.

A fiatalok különböző szakterületeken, többek között szociológia, tájépítészet, jogi tanulmányok, kulturális turizmus, közgazdaságtan szakon végeztek. Az Internship program öt hónapot tart, napi hatórás munkaprogrammal, a gyakornoki időszak végén pedig a résztvevők bizonylatot kapnak.

Az Internship gyakornoki program felhívásáról bővebben itt olvashatnak: http://hargitamegye.ro/hargita-megye-tanacsa/allashirdetesek/hmt—gyakornoki-allasok-20200903.html

Hargita Megye Tanácsa gyakornoki programjairól bővebben itt olvashatnak: http://hargitamegye.ro/gyakornok.html
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.