Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Hargita Megyei Tanács, támogatás az agrár-élelmiszeripari termékek előállításában és forgalmazásában érdekelt kis- és középvállalkozások számára

Az Interreg Europe FRiDGE nemzetközi program támogatja az élelmiszeripar tapasztalatainak és bevált gyakorlatainak cseréjét azzal a céllal, hogy az együttműködés eredményeit fejlesztési programok révén integrálják a regionális és nemzeti politikákba.

Az első tárgyalásra a cselekvési terv kidolgozásáról a Millepontem Consulting Kft. képviselőivel június 7-én került sor a Megyeházán.

A cselekvési tervnek tartalmaznia kell konkrét lépéseket a kis- és középvállalkozások versenyképességének javítására a regionális operatív program révén.

Bíró Barna Botond, a Hargita Megyei Tanács alelnöke kijelentette, hogy a Székely termék márkát újra kell gondolni. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy vannak olyan termelők, akik helyi vásárokon értékesíthetik termékeiket, és ezeket továbbra is támogatni kell, de vannak olyan termelők is, akik magasabb szintre emelhetik a Székely termék márkanevet, és ezt a szempontot ki kell aknázni.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke hozzátette, hogy a cselekvési tervbe bele kell foglalni a megvalósítandó források és intézkedések meghatározását. Ennek érdekében ki kell fejleszteni és meg kell erősíteni a megyei tanács partnerségi hálózatait, amelyek révén olyan cselekvési tervet lehet kidolgozni, amely később megnyitja az utat mind az egyesületek, mind a szövetkezetek számára a finanszírozási lehetőségek előtt.

Az elnök ugyanakkor hangsúlyozta az akcióterv kidolgozása során a folyamatos konzultációk fontosságát, hogy az érdekeltek igényei a lehető legpontosabban tükröződjenek.

A cselekvési terv első változatát július végéig kell elkészíteni, míg a végleges munkadokumentumnak januárig kell elkészülnie.

Hargita Megye Tanácsa partnerként vesz részt a testvérvármegyékkel fenntartott kapcsolatai tekintetében a nemzetközi projekt keretében, a Tolna Megyei Fejlesztési Ügynökség meghívására.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.