Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Nyolc Hargita megyei hátrányos helyzetű fiatal kapott támogatást a vezetői jogosítvány megszerzéséhez

A Mol Romania és A Közösségért Alapítvány 36 hátrányos helyzetű fiatalt támogat anyagilag B vagy C kategóriás gépjárművezetői engedély megszerzésében a Jogosítvány a jövőhöz program keretében. A nyertes pályázatokat a 2020 november 26 és 2021 január 23 között beküldött 340 pályázat közül választották ki.

Hargita megyéből nyolc hátrányos helyzetű fiatal kapott támogatást a vezetői engedély megszerzéséhez.

Jogosítvány a jövőhöz! - 2020

A kedvezményezettek listáját közölte  MOL Romania és A Közösségért Alapítvány.

A Jogosítvány a jövőhöz programról

A Jogosítvány a jövőhöz programot A Közösségért Alapítvány szervezi, a pénzalapot a MOL Románia biztosítja. A program anyagi támogatást nyújt B, C, D kategóriájú, traktor, trolibusz és villamos gépjárművezetői engedély költségeinek fedezéséhez olyan, 17-25 éves, hátrányos helyzetű fiatalok számára, akiknek a hajtási engedély feltétel vagy előny a munkavállalásnál, vagy hasznos eszköz a munkaköri teendők ellátásában vagy kiterjesztésében azoknak, akik már dolgoznak.

A Jogosítvány a jövőhöz program hatéves léte során két országos elismerésben részesült: 2018-ban a Civil Gálán, 2017-ben a Romanian CSR Awards-on.

A hatodik meghirdetésre 2020 november 26-án került sor, a pályázatok benyújtásának határideje pedig 2021 január 23 volt. A program támogatási alapja 75.000 lej.

Az öt korábbi kiírás során 90 fiatal szerzett hajtási jogosítványt, 63 kedvezményezett pedig vizsgára készül vagy tanulmányait folytatja.

A MOL Romániáról

A MOL Románia a MOL-csoport egyik leányvállalata, ugyanakkor Románia egyik legjelentősebb olajipari vállalata, 25 éves jelenléttel a hazai piacon. A MOL Románia gazdag termék- és szolgáltatás portfólióval rendelkezik az üzemanyag, kenőanyag, petrolkémiai termékek és bitumen forgalmazása területén. Jelenleg a vállalat 243 töltőállomást üzemeltet, valamint két üzemanyag-lerakatot Mezőtelegden és Gyurgyevóban (Giurgiu), valamint egy LPG terminált Mezőtelegden. A körülbelül 250 alkalmazottat foglalkoztató MOL Románia székhelye Kolozsváron van, rendelkezik továbbá irodákkal Bukarestben és Aradon is. A MOL Románia volt az első olyan olajipari vállalat Romániában, amely hűségprogramot indított; a MOL MultiBonus program 2 alkalommal nyert első helyezést a QUDAL romániai hűségprogramokat rangsoroló piackutatásában. 2017-től kezdődően a MOL Románia annak a NEXT-E projektnek része, amely 40 elektromos töltőállomás telepítését célozza. A MOL Románia aktív tagja a romániai közösségeknek egy olyan kiterjedt társadalmi felelősségvállalási platform révén, amely felöleli a Mentor, Gyermekgyógyító, Zöldövezet, Tehetségtámogató és a Jogosítvány a jövőhöz programokat.

A MOL-csoportról

A MOL-csoport egy integrált, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, budapesti központtal, mely 25 000 fős nemzetközi és dinamikus munkaerejével több, mint 30 országában van jelen és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik. A MOL kutatási és termelési tevékenységét több mint 80 éves szénhidrogén-ipari tapasztalat támogatja. Jelenleg 8 országban végez kitermelési tevékenységet és 13 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. A MOL-csoport négy finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátási lánc menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban, kiskereskedelmi hálózata pedig megközelítőleg 1.933 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa 10 országában, köztük 243-at Romániában.

A Közösségért Alapítványról

A Közösségért Alapítvány non-profit szervezet, amelyet 2008-ban Kolozsváron hoztak létre azzal a céllal, hogy a tehetség, a szorgalom, a tudás, a szolidaritás, a közösségben rejlő értékek kibontakozhassanak és hozzájáruljanak egy élhetőbb és humánusabb környezet kialakításához. Az Alapítvány céljait kulturális, oktatási, társadalmi, szabadidős, közösségi és sporttevékenységek szervezésének az elősegítésével, tehetséges gyerekek és fiatalok támogatásával próbálja megvalósítani, de oda kíván figyelni a beteg fiatalokra és gyerekekre, valamint az őket segítő szervezetekre is.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük