Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A Hargita megyei civil szervezeteket 2023-ban is támogatja a megyei tanács a Hargita megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóságon keresztül

 

A Hargita megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság képviselői sajtótájékoztatón ismertették a Romániában elismert, szociális szolgáltatóként akkreditált egyesületeknek, alapítványoknak és kultuszoknak címzett öt szociális területen megvalósuló, vissza nem térítendő pénzügyi támogatási program részleteit.

A megyei tanács a Hargita megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóságon keresztül idén is anyagi támogatást nyújt a szociális területen tevékenykedő civil szervezeteknek. Az öt programra a megyei közigazgatási hatóság összesen 950 ezer lejt különített el. A 2023-as finanszírozási program február végén jelent meg Románia Hivatalos Közlönyében, a helyi újságokban és a főigazgatóság honlapján (https://dgaspchr.ro/anunt-lansare-program-anual-de-colaborare-cu-organizatii-neguvernamentale-2020/ ) úgy román, mint magyar nyelven.

A támogatási kérelmeket március 31-ig lehet benyújtani.

„Ezekkel a programokkal a megyei tanács és a vezérigazgatóság hozzá kíván járulni a megyei szociális tevékenység diverzifikálásához, másrészt egyben elismerése annak az értéknek, amelyet a civil szervezetek hoztak a szociális segélyezési rendszerbe Hargita megyében” – mondta a Hargita megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság főigazgatója.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.