Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Azok a szívbetegek, akik BIOTRONIK vagy MEDTRONIC elektronikus beültethető készülékkel élnek, az időszakos ellenőrzéseket elvégezhetik a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban

 

A BIOTRONIK vagy MEDTRONIC elektronikus beültethető készülékkel élő pácienseknek lehetőségük van időszakos ellenőrzésre a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban. Többé nem kell Brassóba vagy Marosvásárhelyre utazniuk az ellenőrzés érdekében.

A vizsgálatokat Csíkszeredában dr. Szakács Oszkár kardiológus főorvos végzi, aki képesítést szerzett a szívbe beültethető készülékek terén.

“Eddig az ellenőrzés csak azokban a központokban volt lehetséges, ahol ezeket a rendszereket beültették. Az ellenőrzés minden rendszer esetében különböző időközönként történik: pacemakerek esetében hat hónap és egy év között, a defibrillátoroknál pedig három és hat hónap között. Célszerű ellenőrizni az eszközöket akkor is, ha tünetei vannak a betegnek, vagy ha a készülék időszakosan riasztóhangot ad ki”, tájékoztat a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház.

A szívbe beültetett elektromos készülékek ellenőrzése napos bennfekvéses rendszerben, családorvosi beutalóval zajlik kórházunkban. Előjegyzést kérni naponta 9 és 15 óra között lehet, a 0746 910651-es telefonszámon.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük