Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Úgy tűnik, hogy a Covid-19 járvány kiszemelte magának Hargita megyét

 

Illusztráció

Miután nem sokkal ezelőtt a helyi hatóságok azzal dicsekedtek, hogy a megye a foganatosított intézkedések miatt sereghajtó a fertőzéses eseteket illetően, az utóbbi napokban nem éppen jók a hírek ezen a fronton.

Két orvosi laboratórium munkatársai, az egyik a csíkszeredai megyei sürgősségi kórházból és egy másik magánlaboratórium személyzete megfertőződött az új koronavírussal. Ráadásul azokon a területeken jelent meg a járvány, ahol a legjobban be kell tartani a személyes védelem szabályait.

Források szerint a csíkszeredai megyei sürgősségi kórház teljes vezetősége elkülönítésben van, annak a kapcsolatnak az eredményeként, amelyet az adminisztratív személyzet fertőzött személlyel folytatott. Körülbelül 40 emberről van szó. Elvégezték az első tesztet, majd következik a második, de ez a helyzet egyedülállónak tűnik az országban. Ennek oka az volt, hogy a vezető személyzet nem tartotta be a Covid-19 elleni egyéni védekezés szabályait. Az információk hallatán a Ziar Hargita azonnal felvette a kapcsolatot Dr. Tar Gyöngyivel, a Közegészségügyi Igazgatóság igazgatójával, aki tagadta az esetet. Forrásaink szerint azonban jelenleg egy sebész vezeti az intézményt, aki megúszta a fertőzést.

Ezekhez hozzáadódnak a megyei csendőrfelügyelőség és a közelmúltban egy másik intézmény, a STS Hargita már ismert esetei, ahol aktív esetek vannak. Mindkét intézmény kapcsolatban áll az állampolgárokkal, az első az ebben az időszakban végzett küldetések miatt, az STS pedig részt vesz a helyi választások előkészítésében, de a Covid-19 járvány elleni küzdelemhez kapcsolódó egyéb folyamatokban is. Pontosan ezen okok miatt a járvány megjelenése aggodalmakat és félelmeket vet fel azok körében, akik kapcsolatba lépnek ezen intézmények alkalmazottaival a későbbi következmények miatt.

Az, hogy valahol, valami Hargita megyében nem megy jól ebben a tekintetben, az világos. Vagy egy természetes fejlemény eredménye, amikor az enyhítő intézkedések következtében a vírus keringése felerősödik, de lehet egy adag hanyagság is az érintettek részéről. Akik gondatlanságuk révén feleslegesen veszélyeztetnek másokat, kihangsúlyozva a félelemérzetet, de különösen a kényszeredettséget, amely lassan, de biztosan megtelepszik az emberekben, és ezáltal alább hagynak a személyes védekezést illetően.

Következik egy másik szakasz, amely az érzelmi hatás szempontjából az előrejelzések szerint az emberek körében már katasztrofális: a tanév kezdete, egy kezdet, amely mindenki számára- szülők, diákok, a hatóságok számára is rendkívül problémásnak ígérkezik.

Egy új tanév, amely egészen másként kezdődik, mint amit megszokhattunk, rendkívüli nyomás alatt, amit a média egyes területei nagyon gondosan fenntartanak, és csak egy katasztrófára várnak, hogy boncolgathassák és felerősíthessék azt.

Őrizzük meg józan eszünket, egyensúlyunkat, mert ezek értékes dolgok manapság, és kerüljük a felelőtlen hozzáállással való hozzájárulást a fertőzések terjedéséhez.

Legyünk felelősségteljesek egymással szemben, mint ahogy magunkkal szemben azok lennénk. Csak így tudunk minél előbb kilábalni ebből a helyzetből, ami a fejlemények, de az egyelőre vastag ködbe rejtőző lehetséges indítékok szempontjából is egyre érdekesebb.
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük