Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Megnyitotta kapuit a Mini Erdély Park

 

Múlt hét végén megnyitotta kapuit a látogatók előtt a Mini Erdély Park.

fotó: Facebook/Legendarium

A Mini Erdély Park az egyetlen tematikus, multikulturális park, romániai történelmi épületek makettjeivel. Szejkefürdőn található, néhány kilométerre Székelyudvarhelytől.

A parkban láthatók néhány erdélyi történelmi emlék kicsinyített másai, de kolostorok, várak, erődtemplomok, néhány erdélyi város makettje is. Közülük könnyen felismerhető a segesvári erőd, a remetei kolostor, a Corvin-kastély, a Bánffy-kastély, a biertani erődtemplom, a törcsvári kastély , a fogarasi erőd, a Déva vára, stb.

A park pénteken, szombaton és vasárnap 10: 00-18: 00 között tart nyitva, de a menetrend a kialakuló korlátozásoktól függően változhat.

A park területén a maszk viselete kötelező, egy csoportban maximum 6 személy tartózkodhat, ha a parkban 50 személynél több látogató tartózkodik, akkor várni kell a bejáratnál. Tartsák be a 2 méter távolságot.

A mintegy 8000 négyzetméteres területen látogatóink figyelmébe ajánljuk:

-az országban egyedülálló Mini Székely gőzösön történő körsétát;

-a bivalyosszekeres sétakocsikázási lehetőséget;

-a Borvízmúzeumot

-a Székelykapu kiállítást

-az Orbán Balázs Látogatóközpontot;

-játszóterünket.

Belépő:

  • Felnőtt jegy: 20 lej
  • Gyerek/ Nyugdíjas jegy: 10 lej
  • 3 éves kor alatt ingyenes

A Mini Erdély Park megálmodója a Székelyföldi Legendárium csapata. A park célja, hogy maketteken bemutassa a multikulturális Erdély építészeti sokszínűségét, fénykorukban jelenítve meg a régió minden nemzetének legfontosabb épületeit. A maketteket a székelykeresztúri származású Vajda Domokos és Németh Hajnal Auróra képzőművész készítette, Gyöngyössy János történeti grafikus szakmai irányításával.

Forrás: Visit Harghita
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük