Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Az RMDSZ-képviselők tartózkodtak a Petru Daea miniszter elleni indítvány megszavazásától

 

“Az RMDSZ sürgeti egy olyan gyorsabb kompenzációs rendszer kidolgozását és végrehajtását, amely révén a mezőgazdasági termelők az afrikai sertéspestis miatt elveszett állatok piaci árának megfelelő kártérítést kapnak. Ugyanakkor felkéri az illetékes minisztériumot, hogy tegye meg a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy megfelelően tájékoztassa a lakosságot a sertéspestis elterjedése elleni küzdelemről, és dolgozzon együtt a húsfeldolgozó iparral a vírus által a hazai termelés által nem érintett nyersanyag feldolgozásával kapcsolatban”, nyilatkozta Magyar Lóránd a parlament alsó házának plenáris vitájában az ellenzék által a földművelésügyi miniszter ellen, az afrikai sertéspestis által Romániában kiváltott helyzet miatt kezdeményezett egyszerű indítvány kapcsán.

A Szövetség jogalkotóinak szavazatát illetően Magyar Lóránd, a képviselőház mezőgazdasági bizottságának tagja kijelentette, hogy az indítvány nem nyújt megoldást a gazdálkodók számára, és hogy az afrikai sertéspestis válságának hibás kezelésének felelőssége elsősorban az Országos Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Hatóságra hárul, így az RMDSZ képviselők tartózkodtak a szavazástól.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.