Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Szaharai porrészecskék Románia fölött

A szaharai eredetű porszemcsékkel töltött levegőtömeg áthalad a déli, közép- és kelet-európai térségben, de Romániában az esőzések ülepítik a port, így csökken a Romániába érkező porszemcsék koncentrációja.

Április 23-28 közötti időszakban a főként déli irányból érkező légmozgás kedvez az Észak Afrikából érkező szaharai eredetű porszemcsékkel teli levegőtömegnek, amely Európa déli, középső és keleti része felé halad. Ebben az időszakban időszakos eső várható országunktól délre és nyugatra eső területeken. Az eső leülepíti a port, így csökken a Romániába jutó porszemcse koncentráció, tájékoztat az Országos Meteorológiai Hivatal.

Hazánkban a por jelenléte az eső által érintett területeken lesz észrevehető április 23-án, illetve 23-ról 24-re virradó éjszaka az nyugati, észak-nyugati területeken és a hegyvidéken, a hétvégén pedig az ország nyugati részén, mondják a meteorológusok.

europafm.ro
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük