Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Magyar Polgári Párt és Mezei János – büntetőügy – “gyűlöletre vagy diszkriminációra való felbujtás”

 

A Magyar Polgári Pártot és Mezei Jánost zavarta az, amit a ziarharghita.ro közölt bizonyos feltételezett tettekkel kapcsolatban, amelyeket egy bizonyos M. T. úr állított.

Ennek eredményeként Mezei úr a Magyar Polgári Párt nevében büntetőfeljelentést tett kiadványunk ellen “gyűlöletre vagy diszkriminációra való felbujtás” vádjával. Nem tudjuk, hogy Mezei úr hol hallotta, hogy a pártok büntetőeljárást indítanak az újságírók ellen, amikor még a kommunista korszakban sem fordult elő ilyesmi.

Visszatérünk az MPP által kiadványunk ellen indított büntetőeljáráshoz. Először is, nem gondoljuk, hogy az MPP vezetősége beleegyezését adta, hogy pártjuk bűnügyi feljelentést tegyen újságírók ellen, de ez az ő privát ügyük. Kinevettetik magukat a hasonló akcióikkal, amelyekkel a sajtó száját szeretnék betömni. Ha néhány magyar politikus így érti a véleménynyilvánítás szabadságát, akkor ez csak az ő problémájuk.

Nem időzünk azzal, hogy az MPP bűnügyi feljelentésében leírtakat, és azt vázoljuk, hogy miért akartak minket elítéltetni. Hagyjuk a MPP-ben lévőket és támogatóikat, hogy megkérdezzék Mezei urat, mi késztette büntetőeljárások benyújtására a párt nevében. A fontos az, hogy az állami intézmények helyesen végezték munkájukat, kivizsgálták és megállapították, hogy nem vagyunk bűnösek a MPP által felhozott vádakban.

Ha az MPP úgy gondolja, hogy így elhallgattathat, az szégyen egy magát komolynak gondoló párt részére. Ilyen megfélemlítési kísérleteket már átéltünk a volt székelyudvarhelyi polgármester részéről is. Sajtócsoportunk olyan megfélemlítés, zsarolás és nyomásgyakorlás célpontja volt, amelyet Mezei úr el sem tud képzelni. Az idők során büntetőeljárást indítottak ellenünk nagy pénzügyi hatalommal rendelkező emberek, az államban fontos pozícióval rendelkező emberek, nagy pártokkal a hátuk mögött. Nagy gengszterek és diplomával rendelkező emberek, akik fontos pozíciókat töltöttek be a titkosszolgálatban, bűnügyi iratcsomót  készítettek rólunk. Sokan el akartak hallgattatni minket és kudarcot vallottak.

Ez alkalommal emlékeztetjük az MPP-t, és nemcsak, hogy kiadványunk teljesen szabad, és ha van valami mondanivalójuk egy általunk megjelentetett cikkel kapcsolatban, elegendő, ha felhívnak minket, vagy élnek a válaszadás jogával. Mi közzétesszük mindenki álláspontját. Nem merült fel soha a kommunikáció hiánya részünkről, vagy a válaszadás jogának megtagadása. Mezei úr felhívhatott volna, küldhetett volna egy e-mailt, és mi közöltük volna, amit mondott. sajnos Mezei úr nem keresett meg minket, kommunikáció és magyarázat helyett büntetőeljárást indított ellenünk. Az ő és az MPP joga, hogy azt tegyenek, amit akarnak, de nem vádolhatnak egy kiadványt azzal, hogy valamit tévesen közölt, amíg nem közlöd a saját nézőpontodat, amíg nem élsz a válaszadás jogával, amelyben elmondod te is, hogyan látod te az igazságot.

Bár úgy gondoljuk, hogy ez Mezei úr személyes akciója, elnézést kérünk, ha bármivel megsértettük az MPP arculatát. Biztosítjuk az MPP összes tagját és támogatóját, hogy újságunk nyitott bármilyen álláspont vagy válaszadási jog közzétételére.

Tudjuk, hogy néhány magyar politikai vezető szerint a PSD, az USR, a titkosszolgálatok, a szélsőségesek publikációja vagyunk, és nemrégiben egyesek azt mondták, hogy az AUR-al vagyunk. Pontosan ugyanezt mondják Piatra-Neamț, Békás és más települések politikusai, ahol újságunk megjelenik. Valójában ezek a politikusok hazugok, akik megpróbálják elrejteni alkalmatlanságukat és félelmüket, hogy kapcsolatba lépjenek velünk vagy megválaszolják kérdéseinket.

Iosub Robert
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük