Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A Madarasi Hargitán még lehet sízni

Elhelyezkedéséből adódóan a Madarasi Hargitán még mindig lehet sízni. Az enyhe idő ellenére is működnek a hóágyúk.

A sípálya adminisztrátora, Sipos Zoltán elmondta az Agerpres-nek, hogy az 1600m-en elhelyezkedő mindhárom pálya sízhető, a hó vastagsága megfelelő. Csapadékmentes volt az idei tél, ami szükségessé tette a hóágyúk gyakori üzembe helyezését, amikor a hőmérséklet 4 Celsius fok alá süllyedt.

„Nagyon szeszélyes volt ez a tél. Februárban tavasz, nyár és tél váltogatta egymást. Elkészült a műhó, másnap elolvadt, majd ismét megfagyott. Minden igyekezetünk ellenére a pálya minősége nem olyan, mint mikor természetes hó van. Megdolgoztatott az időjárás ezen a télen, de reménykedünk, hogy a következő napokban havazni fog még”, mondta Sipos Zoltán.

A Hargita megyei hegyi mentő szolgálat vezetője, Fekete Örs az Agerpres-nek elmondta, hogy máshol a megyében már nincs sízésre alkalmas vastagságú hóréteg a meleg időjárás miatt, és ugyanezen okból a hóágyúk sem hozhatók működésbe.

Fekete Örs felhívta a kirándulók figyelmét, hogy megfelelő öltözetben és felszereléssel induljanak útnak, mert a hó még jelen van a magasabb régiókban. A sízőket fokozott figyelemre bíztatta a jeges pálya miatt.

Forrás: voceatransilvaniei.ro
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.