Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A Madarasi Hargitán és a maroshévízi sípályán lehet még sízni a megyében

 

Hargita megyében a Madarasi Hargita sípályái és a maroshévízi “Bradul” lejtői az egyedüli működőképesek, a téli sportok gyakorlásának feltételei egyelőre nagyon jók – tájékoztat az AGERPRES.

A Madarasi Hargita sípályáinak adminisztrátora, Sipos Zoltán az AGERPRES-nek elmondta, hogy a pályákon 40-50 centiméteres a hóréteg, a síelési viszonyok jók.

Kijelentette, hogy a Madarasi Hargita sípályáin összességében jó volt a síszezon, még akkor is, ha voltak kedvezőtlen időjárási időszakok.

Kiemelte, hogy idén április 2-án ér véget a síszezon.

A Madarasi Hargitán több, különböző nehézségi fokú sípálya található, melyek amatőr és profi síelők számára egyaránt alkalmasak.

A téli sportok szerelmeseit Maroshévízen a “Bradul” lejtőn is várják, ahol nagyon jók a síelési feltételek.

A maroshévízi pályák tulajdonosa, Nicolae Baciu az AGERPRES-nek elmondta, hogy nagy valószínűséggel ez lesz az utolsó hétvége, amelyen lehet síelni. Kifejtette, hogy a síszezon nehéz volt, de a klíma felmelegedését figyelembe véve elfogadható.

Hargita Megye Tanácsának Barlangi és Hegyimentő Szolgálata vezetője, Fekete Örs a maga részéről kijelentette, hogy a megye magas területein sok a hó a turistaútvonalakon, és arra figyelmeztette a túrázni vágyókat, hogy télies túrákra készüljenek.

Elmondta, fontos, hogy a turistáknál legyen váltóruha mert “első fázisban megizzadnak, aztán megfagynak”, és kiemelte, hogy havon, ebben az időszakban nehezebb a mozgás, figyelembe véve, hogy vannak olvadó és fagyott útszakaszok.

Fekete Örs elmondta azt is, hogy ezen a télen 200-250 beavatkozást végeztek a megyében a hegyimentők, ami a korábbi évek beavatkozásainak a fele, a tél szokatlanul meleg volt és kevés volt a csapadék.




Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.