Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Fontos lépések a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház szemészeti osztályának újranyitásában

 

 

Hamarosan biztonságos körülmények között kezdi meg a sebészeti tevékenységet a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház szemészeti osztálya, a munkálatok már csaknem befejeződnek.

Hargita Megye Tanácsának elnöke, Borboly Csaba elmondta, minden intézkedést megtettek a betegek legjobb ellátása érdekében.

fotó: https://www.facebook.com/borbolycsaba

„A betegek biztonsága a kórház minden osztályán kiemelt feladat, erre az elmúlt három hónapban is hangsúlyt fektettünk. A szemészeten a megtörtént sajnálatos baleset már nem ismétlődhet meg, ezért a mostani felújítás korlátlan energia-, idő- és anyagforrással történt a biztonság érdekében” – mondta Borboly Csaba.

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház szemészeti osztályán január közepén időskori szürkehályog miatt műtéten átesett 14 betegnél alakult ki endoftalmitis (a szemgolyó gyulladása), közülük 6-nál azonosították a Pseudomonas aeruginosa baktériumot, 13-at közülük újraműtöttek. A műtéten átesett betegek közül hárman a műtött szemen elveszítették a látásukat, hatnak látásromlása volt, ötnek nem, vagy enyhén károsodott a látása.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.