Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Öt szociális lakás építését tűzte ki célul Csíkszeredában egy nemzetközi jótékonysági szervezet

A Youth with a Misson (YWAM) nemzetközi jótékonysági szervezet Homes of Hope elnevezésű missziója kezdeményezésére öt szocális lakás épülhet Csíkszeredában.

A csíkszeredai városháza telket vásárol a házak felépítéséhez, meghatározza a házak kiosztásának kritériumrendszerét, illetve fenntartja a házakat tulajdonosként.

A kezdeményező a január 7-i csíksomlyói tűzvész nyomán kereste meg a jótékonysági kezdeményezés ötletével Csíkszereda városvezetését, a megvalósuló lakások azonban nemcsak a károsultak számára biztosít majd lakhatást.

„Csíkszeredában a szociális lakások száma egyelőre nem kielégítő, ezért örömmel fogadtuk a szervezet kezdeményezését. Három vállalásunk van a projektben: telket vásárolunk, kidolgozzuk az odaítélés feltételrendszerét, és fenntartjuk a majdani házakat” – mondta el Sógor Enikő, megjegyezve, hogy a házak nem csak romák számára épülnek.

A házak értékét adományokból gyűjtik össze, ennek jegyében hat szervezeti tag elindult Csíkszeredából Kolozsvárra. Útközben készpénzt is gyűjtenek, de főként facebook oldalukon folytatnak kampányt a banki átutalások végett.

„Más országokban is – például Spanyolországban és az Egyesült Államokban – vannak szimpatizánsaink, akik figyelemfelkeltő gyaloglásra indulnak azért, hogy összegyűljön a szükséges összeg. A házakat kalákában építjük meg, idén júliusban fogunk neki” – fogalmazott Florin Mihaly. Az 54 négyzetméteres, részlegesen bebútorozott típusházak értéke 8500 euró.

Az adományozáshoz szükséges banki adatok a következők:

Számlatulajdonos (beneficiar): Asociaţia Creştină Caritabilă Tineri Pentru Misiune

Bank: Transilvania Bank

Bankszámlaszámok:

BTPay: RO34BTRLRONVBSG090312902

banki átutalással: RO14BTRLRONCRT0090312904
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.