Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Négy gyönyörű szarvast filmeztek le a Kelemen-havasok Nemzeti Park erdejében

Négy gyönyörű szarvast filmezett Cristin Cires vadőr a Kelemen-havasok Nemzeti Parkban

https://www.facebook.com/watch/RnpRomsilva/

A szarvas ebben az időszakban növeszti vissza elhullatott agancsát. Az agancsok egészen őszig, a szarvasbőgésig fejlődnek, amikor a szarvasbikák megverekednek a szarvastehenekért. A szarvas ősztől tavaszig párosodik, a hímek bikacsordákba csoportosulnak egy fiatal szarvas vezérletével, a nőstények külön tehéncsordát alkotnak a legidősebb szarvastehén vezetésével. A tehéncsordákban mindig vannak szarvasborjak, sőt második éves szarvasok is. Csak a nagyon öreg és nagyon erős szarvasok élnek magányosan. A csordák a szarvasbőgés után alakulnak ki és hóolvadás után bomlanak fel”, magyarázzák a Romsilva képviselői.

A Kelemen-havasok Nemzeti Park erdői elegendő táplálékot, menedéket és nyugalmat biztosítanak a gazdag állatvilág számára. A Kelemen-havasok Nemzeti Park egyike a Romsilva Országos Erdészeti Igazgatóság által adminisztrált 22 nemzeti parknak és természeti rezervátumnak. Területe 24.556 hektár Suceava, Maros, Beszterce-Naszód és Hargita megyék területén.

A szigorúan védett és integrált területek, ahol tilos az emberi beavatkozás, 16.808,4 hektárt ölelnek fel, a fenntartható természetvédelmi terület pedig 7.747,3 hektár.

Cristin Cires, Kelemen-havasok Nemzeti Park
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük