Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Négy személy ellen folyik kivizsgálás orvvadászat miatt. Kilenc, vadászathoz használt nagytestű kutya is volt velük

A rendőrség és a Vadász- és Sporthorgász Egyesület gyanúját megerősítette a helyszínen talált borz is, amelyet valószínűleg az érintettek kutyái vadásztak le.

illusztráció

2021 április 28-án, 03:45 körül, specifikus kutatási és nyomozási tevékenység során korábban megszerzett adatok és nyomok alapján a Hargita megyei rendőrség akciót szervezett az orvvadászat megelőzésére és leküzdésére Székelykeresztúr területén.

„Az akció során, amelybe bevonták a székelykeresztúri Hubertus Vadász- és Sporthorgász Egyesület szakszemélyzetét is, a rendőrök megállítottak egy járművet a 136/B jelzésű megyei úton, az Etédhez tartozó Firtosmartonos falu területén.

A járműben, amelyet egy 22 éves férfi vezetett, további három, 18 és 36 év közötti utast azonosítottak, mindannyian Szeben és Maros megyeiek.

A rendőrök gyanúja beigazolódott, mivel az autóban nem kevesebb, kint 9 nagytestű, vadászathoz használt kutyát találtak.

A Hargita Megyei Rendőrfelügyelőség fegyver, robbanó- és veszélyes anyag szolgálatának, valamint a székelyudvarhelyi „Salon” Vadász és Sporthorgász Egyesület embereiből álló komplex operatív csapat szállt ki a helyszínre. A terep ellenőrzését követően egy elpusztított borzot találtak, amelyet megalapozott adatok és bizonyítékok alapján a 9 kutya segítségével vadásztak le. A Vadászegyesületnek okozott kár 200 euró.

Ilyen körülmények között lefoglalták az orvvadászott egyedet, 4 mobiltelefont, amelyekkel feltehetőleg felvették az orvvadászat folyamatát, egy navigáló készüléket, amellyel a kutyákat lokalizálták a terepen, két pórázt és egy módosított szuronyt.

Az ügyész elrendelte a jármű és a 9 kutya lefoglalását a jogi helyzet tisztázásáig”, közölte a Hargita megyei rendőrség.

Az ügyben folyamatban van a nyomozás orvvadászat bűntettének elkövetése miatt.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.