Paul Brummel, brit nagykövet a Brexitről

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Július 26- 31 között zeteváralján paul brummelmegrendezett RMDSZ tábor utolsó napján Nagy- Britannia nagykövete, Őexellenciája Paul Brummel a Brexitről tartott előadást a táborban jelenlevő fiataloknak. Ez volt a tábor 13. kiadása, a Magyar Ifjúsági Értekezlet, az RMDSZ Ügyvezető Elnöksége és a Kós Károly Akadémia szervezésében.

A Brexit a 2016-os év forró témája, a brit nagykövet pontosításokkal szolgált a témában, a jelenlevő fiataloknak és romániai román és magyar politikusoknak egyaránt.

A nagykövet örömét fejezte ki, hogy rész vehet a táborban, és röviden bemutatta a Brexitet a jelenlevőknek. Nagy – Britannia kilépése az EU- ból hosszú folyamat, amelynek viszont nem lesz számottevő hatása az ott dolgozó románokra, sem a két ország közti gazdasági kapcsolatokra.

Nagy- Britannia továbbra is nyitott marad az EU tagországokkal való kapcsolatra, de Brexit Brexit marad, a brit lakosság június 23-ai döntését tiszteletben tartják. Egy speciális minisztériumot hoztak létre, amely a Brexittel foglalkozik, ám a brit tisztviselők nem siettetik a kilépési folyamatot, a tárgyalások két évig húzódhatnak el. Az uniós polgárok jogait tiszteletben tartják akkor is, ha lesznek bizonyos megszorítások a migráció területén.

A brit nagykövet szerint a biztonság és jólét Nagy- Britannia prioritásai az uniós partnerekkel való viszonyában, beleértve Romániát is. Ugyanakkor bátorítják a kétoldali kereskedelmet Romániával, és Brummel méltatta a Nagy- Britanniában dolgozó román állampolgárok hozzájárulását.

Románia és Nagy- Britannia továbbra is erős partnerek maradnak, zárta beszédét Paul Brummel.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy