Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Létesítmények, javak, értékek és személyek védelmét ellenőrizték a Hargita megyei rendőrök. 115.000 lej fölött bírságoltak

 

A Rendőrség 18 pénzbírságot szabott ki, több mint 115.000 lej értékben a tárgyak, javak és értékek védelméről szóló 333/2003-a törvény értelmében.

„Tegnap, folyó év április 6-án a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi Szolgálata által szervezett akciót követően a csíkszeredai, gyergyószentmiklósi, maroshévízi és székelykeresztúri rendőrök több kereskedelmi egységnél ellenőrizték a létesítmények, vagyontárgyak, értékek, és személyek védelméről szóló 333/2003-as törvény rendelkezéseinek betartását. 14 büntetést alkalmaztak összesen 105.000 lej értékben, pénzértékek szállítására vonatkozó biztonsági szolgáltatások nyújtása szakképzett személyzet és a jogszabályban előírt engedélyek nélkül.

Szintén a biztonsági szolgálatok végrehajtásának ellenőrzése érdekében a rendőrség azonosított két, a jogszabályi előírásokat nem teljesítő kereskedelmi társaságot, amelyek közül az egyiknél nem volt biztonsági személyzet munkaidőben, a másiknál ​​pedig nem volt biztonsági terv a hatályos törvényeknek megfelelően, ezeket a cégeket 4000 és 7000 lejes pénzbírsággal sújtották” – tájékoztatott Robert Costan főfelügyelő, PR tiszt.

A rendőrség folytatja az ilyen jellegű akciókat, hangsúlyozva a biztonsági szakcégek működésének jogszerűségét és az általuk nyújtott szolgáltatások hatékonyságának értékelését, az értékek szállításának, tárolóhelyei biztonságának növelésére, valamint a jogellenes cselekmények megelőzésére a létesítmények, javak és értékek védelmének rendszerében.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.