Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

PE încurajează antreprenoriatul în rândul femeilor

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Membrii Parlamentului European s-au pronunțat în favoarea creșterii procentului femeilor în rândul antreprenorilor. Potrivit unor date din 2012, doar 31 la sută dintre întreprinzătorii din Uniunea Europeană sunt femei – spune un raport adoptat de deputații europeni la Strasbourg în această săptămână.

 Comisia Parlamentului European pentru drepturile femeilor și egalitatea de gen a elaborat un raport cuprinzător privind factorii externi care împiedică femeile în a se implica în activități antreprenoriale. Documentul subliniază că numărul femeilor antreprenori este scăzut în UE, drept urmare, o serie de posibilități și oportunități de dezvoltare din numeroase domenii au rămas, în continuare, neexploatate. În același timp, raportul încurajează statele membre să recunoască valoarea femeilor în domeniul antreprenorial, respectiv obstacolele pe care acestea le întâmpină și le depășesc în formarea lor ca antreprenori.

În opinia deputatului european UDMR, Csaba Sógor, documentul îndeamnă, pe bună dreptate, regiunile și statele membre să elaboreze strategii specifice pentru a promova o cultură antreprenorială în rândul femeilor și să adopte programe menite să încurajeze prezența femeilor în această sferă de activitate.

“Cu scopul de a crește participarea femeilor pe piața muncii trebuie să promovăm un echilibru sănătos între muncă și viața de familie”, a explicat deputatul european, care crede că o creștere a accesibilității și calității serviciilor de îngrijire a copilului ar fi un pas înainte în acest sens. În opinia sa, este de asemenea important să se includă dezvoltarea întreprinderilor ca materie de studiu în școli, în special în specializările alese de tinerele femei, lucru care ar stimula antreprenoriatul și ar ajuta în crearea unui nou mediu de afaceri.

 Totodată, raportul Parlamentului European constată cu îngrijorare că, probabil din cauza stereotipurilor sociale, femeile au tendința de a-și subestima abilitățile antreprenoriale, în consecință deputații europeni au propus elaborarea unui program în vederea diminuării acestui fenomen.

Editat de Biroul de Presă al UDMR
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.