Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Az egész világról érkeznek zarándokok a pápalátogatásra

 

Ferenc pápa csíksomlyói látogatása valóságos zarándokhullámot vonz, Ruandából, Pakisztánból, Madagaszkárról, Namíbiából vagy Reunion szigetekről érkeznek a zarándokok. A katolikus hívők online jelentkeztek a június 1-jei pápai szentmisére, jelentette be szerdán Oláh Zoltán, a Gyulafehérvári római katolikus érsekség munkatársa.

A rendezvény hivatalos honlapján történő online regisztráció hétfőig, április 22-ig tartott, ahol több mint 110 000 ember fejezte ki vágyát, hogy Ferenc pápát láthassa, ebből közel 84 000 személy Romániából, többségük Erdélyből és Bánátból.

A csíksomlyói szentmisére olyan távoli országokból is érkeznek, mint Ruanda, Pakisztán, Dél Afrika, Nigéria, Madagaszkár, Ausztrália, Izrael, Kanada, Namíbia vagy Reunion.

Oláh Zoltán atya azt mondja, hogy több mint 25 ezer zarándok érkezik Magyarországról, de vannak szerb, szlovák vagy ukrán magyar közösségek, akik kifejezték szándékukat, hogy részt vesznek az eseményen.

Ferenc pápa háromnapos apostoli látogatása (május 31- június 2) során Romániában ellátogat Bukarestbe, Iasi-ba, Balázsfalvára, és a csíksomlyói kegyhelyre.

Agerpres
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük