Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Nyugdíjasok ne várják a postást! Jövő évtől bankkártyára utalják a nyugdíjakat

 

A pénzügyminiszter úgy döntött, hogy az összes nyugdíjas a jövő évtől kártyán kapja a nyugdíjat. A döntés célja pénzt megtakarítani az államháztartás számára.

Ha a nyugdíjasok szeretnék megkapni a nyugdíjukat, alkalmazkodniuk kell, ez azt jelenti, hogy jövőtől mindannyiuknak rendelkezni kell bankkártyával.

Eugen Teodorovici a Román Postával való szerződést szándékszik felmondani, többé nem a postás viszi házhoz a nyugdíjakat, hanem bankkártyára utalják.

Ez a döntés kb. három millió nyugdíjast érint. Eugen Teodorovici úgy nyilatkozott a DCNews-nak, hogy a nyugdíjak kézbesítéséért évente a Román Postának fizetett 600 millió lejt a helyi közigazgatásoknak lehetne szétosztani beruházásokra. Az Országos Nyugdíjpénztárnál nyilvántartott 4,7 millió nyugdíjasból 1,7 millió kártyán kapja jelenleg is a nyugdíjat.

Teodorovici azt is elmondta, hogy a bankkártyát választó nyugdíjasok különféle juttatásokban részesülnek. Továbbá garantálják a nyugdíjasoknak, hogy a kártyáról történő készpénzfelvétel nem jár díjszabással, írja a capital.ro.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.