Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Hargita megye koherens és fenntartható fejlődéséhez kiegyensúlyozott tervre van szükség

A Megyei Területfejlesztési Terv (PATJ) feladata a megyei terület fejlesztésének koordinálása és összehangolása a közigazgatási egységekkel.

Szeptember 15-én indult a pályázat a Hargita Megyei Területrendezési Terv (PATJ) aktualizálásához kapcsolódó dokumentáció elkészítésére azzal a céllal, hogy iránymutató legyen Hargita megye és ennek megfelelően a megyén belüli közigazgatási-területi egységek gazdasági és társadalmi fejlődéséhez.

A fő célkitűzések-a jelenlegi gazdasági környezetben és a társadalom előtt álló kihívások fényében, hogy a gazdasági és társadalmi fejlődés kiegyensúlyozott legyen az állampolgárok életminőségének javítása érdekében, összhangban a természeti erőforrások fenntartható használatával és a környezetvédelemmel.

Hargita megye esetében a Megyei Területrendezési Terv (PATJ) aktualizálása során a 7-es Régió (Központ) Fejlesztési Tervével, valamint más eddig kidolgozott területfejlesztési és városrendezési tervekkel való összefüggést követik.

Ugyanakkor a tervek kidolgozásánál figyelembe veendő alapelveknek a hatékonyságra, a méltányosságra és az átláthatóságra kell irányulniuk, a területi kohéziót, a természeti, építészeti- urbanisztikai és táji örökség megőrzését elősegítő területgazdálkodás megvalósítása érdekében a városi és vidéki településeken belül.

A Megyei Területrendezési Terv rendelkezései kötelezővé válnak az azokat részletező többi területrendezési és településrendezési tervekre (PATZ, PUG, PUZ).

Így a Megyei Területfejlesztési Terv aktualizálása a közigazgatás fejlesztési kezdeményezései és a gazdasági környezet közötti egyensúly megteremtése érdekében, amelynek célja az életminőség javítása, október 24-ig olyan pályázók jelentkezését várják, akik bizonyítani tudják, hogy a Hargita Megye Tanácsa által megfogalmazott követelményeknek megfelelő szolgáltatást nyújtanak.

A pályázati kiválasztás szempontja a minőség és az ár, a pályázati kiírás részletei és az alátámasztó dokumentumok az alábbi linkeken érhetők el:

Hargita Megye Tanácsa sajtóirodájának tájékoztatója
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.